دوره 24، شماره 113 - ( خرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 113 صفحات 90-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarsyfi1 M, Hoseeini Kahnouei M A, Rezazadeh H, Mahmoudi M H, Purrashidy Basharabadi A, Alahtavakoli M. Protective Effect of Combination Therapy of Local Brain Hypothermia and Decompressive Craniectomy on Stroke Model in Rat. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (113) :81-90
زریسفی محمد رضا، حسینی کهنویی محمد امین، رضازاده حسین، محمودی محمد حسین، پورشیدی بشرآبای احمد، الله توکلی محمد. اثر محافظتی درمان ترکیبی با هیپوترمی موضعی مغز و کرانیکتومی بر مدل سکته مغزی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (113) :81-90

سابقه و هدف : تأثیر هایپوترمی و کرانیک تومی در کاهش آسیب های ناشی از ایسکمی در مدل تجربی انسداد دایم شریان مغزی میانی نشان داده شده است . مطالعه پیش رو به منظور بررسی اثر ترکیبی هیپوترمی موضعی تاخیری و کرانیکتومی روی حجم انفارکتوس، اختلالات عصبی و شکست سد خونی مغزی در مدل سکته مغزی روی موش صحرایی طراحی شده است. مواد و روش ها : انسداد شریان مغزی میانی روی 36 موش صحرایی نر در سه گروه کنترل، کرانیکتومی و ترکیبی از هیپوترمی و کرانیکتومی القا شد. حجم انفارکتوس و شکست سد خونی مغزی 48 ساعت پس از ایجاد ایسکمی اندازه گیری شد . اختلالات نورولوژیک در 24 و 48 س اعت پس از سکته مغزی اندازه گیری شد ه شکست سد خونی مغزی از طریق نشت رنگ ایوانس بلو اندازه گیری شد. یافته ها: اگرچه در مقایسه با گروه کنترل، حجم انفارکتوس در گروه کرانیکتومی و ترکیبی کاهش یافت در مقایسه با .(p <0/ اما در گروه ترکیبی اثر محافظت نورونی نسبت به گروه کرانی کتومی بیش تر بود ( 01 (p <0/001) .(p <0/ و گروه ترکیبی ( 01 (p <0/ گروه کنترل، شکست سد خونی مغزی به طور قابل توجهی در گروه کرانیکتومی ( 05 کاهش یافت . در مقایسه با گروه کنترل، تنها در گروه ترکیبی عملکرد رفتاری در آزمون های جدا کردن برچسب کاغذی در 24 (p <0/ و آزمون بدرسون (( 05 (p <0/ در 48 ساعت)، سیم آویزان ( 05 (p <0/ در 24 ساعت، ( 001 (p <0/05)) و در (p <0/ در 48 ساعت ) بهبود داشت . عوارض نورولوژیک نیز در گروه ترکیبی (در 24 ساعت ( 05 (p< 0/ ساعت و ( 01 نسبت به گروه کرانیکتومی در همان زمان ها کاهش یافت. ((p <0/ 48 ساعت ( 01 استنتاج: اگر چه کرانیکتومی اثر محافظتی پس از سکته مغزی دارد، اما ترکیب آن با هیپوترمی موضعی ت أثیر محافظت نورونی بیش تری دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داخلی