دوره 24، شماره 113 - ( خرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 113 صفحات 35-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Askarishahi M, Keshavarzi F, AfkhamiArdakani M, Falahzadeh H. Using Parametric and Cox Models in Analysis of Factors Influencing the Diagnosis of Retinopathy in Type II Diabetes. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (113) :28-35
عسکری شاهی محسن، کشاورزی فاطمه، افخمی اردکانی محمد، فلاح زاده حسین. استفاده از مدل های پارامتری و مدل کاکس در تحلیل عوامل موثر برتشخیص رتینوپاتی بیماران مبتلا به دیابت نوع2. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (113) :28-35

سابقه و هدف : یکی از عوارض مهم دیابت رتینوپاتی دیابتی است که یک نوع عارضه عروقی بسیار اختصاصی برایدیابت نوع یک و دو محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر تشخیص رتینوپاتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با استفاده از مدل کاکس و مدل های پارامتری نمایی، وایبل، لگ نرمال، لگ لجستیک و مقایسه ی کارایی آن ها انجام شد. مواد و روش ها: در این پژوهش آینده نگر تاریخی، 400 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و فاقد رتینوپاتی که در سال 1387 در مرکز تحقیقاتی - درمانی دیابت یزد تشکیل پرونده داده بودند، وارد مطالعه گردیدند و تا بهمن ماه 1391 از نظر تشخیص رتینوپاتی پیگیری شدند . متغیرهای معنی دار در مدل تک متغیره، برای بررسی عوامل موثر بر تشخیص رتینوپاتی وارد مدل های چند متغیره کاکس و پارامتری شدند . معیار مقایسه کارایی مدل ها، ملاک آکائیکه بود . کلیه محاسبات با 0 در نظر گرفته شد. / انجام و سطح معنی داری 05 R نرم افزار یافته ها: میانگین و میانه زمان تشخیص رتینوپاتی به ترتیب 46 و 58 ماه بود . 3 درصد بیماران در کم تر از یک سال و 16 درصد از بیماران در کم تر از دو سال رتینوپاتی برای آ نها تشخیص داده شد. استنتاج: متغیرهای آنمی، مصرف آسپرین، مدت ابتلا به دیابت، استفاده از انسولین می تواند به عنوان عوامل خطر قوی طبق ملاک آکائیکه، مدل کاکس بهترین برازش را در تعیین عوامل .(p <0/ در تشخیص رتینوپاتی مد نظر قرار گیرد ( 05 مؤثر بر تشخیص رتینوپاتی دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |