دوره 26، شماره 146 - ( اسفند 1395 )                   جلد 26 شماره 146 صفحات 200-196 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokrzadeh M, Fathalinezhad F, Khoshvishkaie E. Concentrations of Heavy Metals (Cr, Cd, Pb) in Three Types of Rice in Astaneh-Ashrafieh, Iran . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (146) :196-200
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9681-fa.html
شکرزاده محمد، فتحعلی نژاد فاطمه، خوش ویشکائی الناز. بررسی میزان فلزات سنگین (کروم، کادمیوم، سرب) 3 رقم برنج مزارع شهرستان آستانه اشرفیه . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (146) :196-200

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9681-fa.html


چکیده:   (5239 مشاهده)

سابقه و هدف: فلزات سنگین و عوارض زیست محیطی آن‌‌ها یکی از مشکلات مهم محیط زیست برای بهداشت مواد غذایی محسوب می‌گردند. هم‌چنین، برنج یکی از مواد غذایی محبوب در میان مردم است. در این مقاله مقادیر کروم، کادمیوم و سرب در برنج جمشید، هاشمی و موسی طارم شهرستان آستانه اشرفیه استان گیلان بررسی گردید.

مواد و روش‌ها: در این مرحله، سی عدد نمونه از 5 نقطه از شهرستان آستانه اشرفیه جمع‌آوری گردید. سپس، فلزات سنگین با استفاده از روش جذب اتمی تعیین مقدار شدند.

یافته‌ها: میزان سرب در هر سه رقم برنج از میزان استاندارد بیش‌تر بود. هم‌چنین، سرب در برنج موسی طارم بیش‌تر از بقیه ارقام برآورد گردید. میزان کادمیوم در هر سه رقم از مقدار استاندارد کم‌تر بود. برنج هاشمی دارای مقادیر کم‌تری از این فلز بوده است. میزان کروم رقم جمشید از بقیه ارقام بیش‌تر بوده و هم‌چنان میزان آن در هر سه رقم بیش‌تر از حد استاندارد به دست آمد.

استنتاج: بررسی فلزات سنگین در مواد غذایی با توجه به اثرات تجمعی و اثرات جانبی آن‌‌ها در جوامع انسانی بسیار مهم است.

متن کامل [PDF 340 kb]   (2248 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: سم شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb