دوره 27، شماره 156 - ( دی 1396 )                   جلد 27 شماره 156 صفحات 37-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arbabi A, Bekhradnia A, Morteza Semnani K, Ahmadian Moghadam M, Ghanbari Z. Synthesis of (1-H) Pyrazolo [4, 5-b] Quinoxaline as Potential Anti-microbial Agent. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (156) :28-37
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10290-fa.html
اربابی آویشن، بخردنیا احمدرضا، مرتضی سمنانی کتایون، احمدیان مقدم مریم، قنبری زهرا. سنتز (1-H) پیرازولو [4،5 -b] کینوکسالین با پتانسیل اثر ضد میکروبی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (156) :28-37

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10290-fa.html


چکیده:   (4367 مشاهده)

چکیده:

سابقه و هدف: بروز مقاومت فزاینده میکروب‌ها نسبت به داروهای ضد میکروبی, ضرورت تولید ترکیبات جدید با فعالیت گسترده‌تر و سمیت اندک را ایجاب می‌نماید.

ترکیبات دارای بخش کینوکسالینی و پیرازولی که گروه مهمی از ترکیبات هیتروسیکل نیتروژن دار می باشند، دارای طیف وسیعی از اثرات بیولوژیکی می باشند که خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی یکی از مهمترین این اثرات است.

سابقه و هدف: بروز مقاومت فزاینده میکروب‌ها نسبت به داروهای ضد میکروبی، ضرورت تولید ترکیبات جدید با فعالیت گسترده‌تر و سمیت اندک را ایجاب می‌نماید. ترکیبات دارای بخش کینوکسالینی و پیرازولی که گروه مهمی از ترکیبات هیتروسیکل نیتروژن دار می‌باشند، دارای طیف وسیعی از اثرات بیولوژیکی می‌باشند که خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی یکی از مهم‌ترین این اثرات است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی یک دستورالعمل سه مرحله‌ای برای تهیه ترکیب مورد نظر طراحی و استفاده شد. 3-(گلیسرول-1-ایل)-1-فنیل فلاوازول، از افزایش دی گلوکز و اورتو فنیلن دی امین به فنیل هیدرازین در حضور استیک اسید تهیه شد. سپس با اضافه کردن سدیم متا پریدات، آلدهید مربوطه به دست آمد. در پایان با اضافه کردن 4-آمینو انتی پایرن محصول مورد نظر به دست آمد.
یافتهها: ترکیب ایمین مورد نظر ساخته شده و ساختار آن با استفاده از تکنیک اسپکتروسکوپیNMR و IR و Mass تأیید شد.
استنتاج: در این مطالعه (H-1) پیرازولو[-b5,4] کینوکسالین با استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت و در دسترس تهیه شد. این تحقیق علاوه بر بهبود کارایی واکنش، باعث صرف جویی در وقت و منابع و نیز افزایش بازده شده است. روش ارائه شده روشی کارآمد، آسان وسریع برای ساخت ترکیب ذکر شده با پتانسیل اثر ضد میکروبی می‌باشد.

متن کامل [PDF 422 kb]   (1346 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: شیمی دارویی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb