دوره 28، شماره 162 - ( تیر 1397 )                   جلد 28 شماره 162 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (3624 مشاهده)
سابقه و هدف: در این پژوهش با ساخت نانوذرات لیپیدی جامد از اسپیرونولاکتون، تاثیر HLB های مختلف بر روی ویژگی های این نانوذرات مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: برای تهیه نانو ذرات لیپیدی اسپیرونولاکتون از روش Solvent emulsification/evaporation به همراه ultrasonication استفاده شد. در این پژوهش از پالمیتیک اسید به عنوان حامل استفاده شد. نسبتهای مختلف وزنی حامل و دارو، همچنین نسبتهای مختلف اسپان 80 و تویین 60 انتخاب گردید. فرمولاسیونهای مختلف با HLB متفاوت تهیه و ویژگیهای نانوذرات مانند اندازه ذرهای، توزیع اندازه ذرات، پتانسیل زتا و بارگیری دارو مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت فرمولاسیون اپتیمم جهت بررسی میزان آزاد سازی دارو و ارزیابی خصوصیات نانوذرات توسط DSC و اسپکتروسکوپی FT-IR انتخاب شد.
یافتهها: با افزایش میزان چربی، میزان بارگیری دارو و اندازهی نانو ذرات افزایش مییابد. بررسی فرمولاسیونهای
F1-F9 نشان میدهد که پتانسیل زتا در محدوده قابل قبول قرار دارد و تنها در F4 کاهش  HLBبا کاهش پتانسیل زتا همراه است. همچنین اسپیرونولاکتون در فرم SLN سرعت آزادسازی بالاتری دارد. اطلاعات به دست آمده از FT-IR و ترموگرامDSC  نیز نشان از بارگیری موثر دارو در حامل دارد.
استنتاج: نانو ذرات لیپیدی جامد اسپیرونولاکتون باعث رهش کنترل شده و همچنین افزایش میزان رهش دارو میشود. با به کارگیری آن در فراوردههای موضعی، مقدار داروی بیشتری در محل اثر آزاد خواهد شد. بنابراین کاربرد آن در فراورده های موضعی مطلوب خواهد بود.
 
 
متن کامل [PDF 674 kb]   (1538 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داروسازی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.