دوره 30، شماره 189 - ( مهر 1399 )                   جلد 30 شماره 189 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1853 مشاهده)
سابقه و هدف: دیازینون یک حشره کش ارگانوفسفره است که بعد از متابولیزه شدن به آنزیم استیل کولین استراز متصل شده و آن را غیر فعال می نماید. گالیک اسید یک ترکیب پلی فنولی است و دارای خاصیت نوکلئوفیل میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر گالیک اسید بر فعالسازی مجدد آنزیم استیل کولین و بوتیریل کولین استراز مهار شده با سم دیازینون در موش سوری و گلبول قرمز انسانی میباشد.
مواد و روشها: دراین مطالعه موشها به گروه های کنتـرل، دیـازینون (80 میلیگرم بر کیلوگرم)، آتروپین (20 میلیگرم بر کیلوگرم)، پرالیدوکسیم (20 میلیگرم بر کیلوگرم) و گالیک اسید (50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. میزان فعالیت آنزیم کولین استراز بعد از 3 و 24 ساعت در سرم و اریتروسیت موش ها و همچنین در مطالعه In vitro مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: میزان فعالیت آنزیمهای کولین استراز در زمان های 3 و 24 ساعت در سرم و اریتروسیت در مطالعات in vivo و in vitro به صورت معنیداری در گروههای دریافت کننده دیازینون نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (0001/0< P)، در حالی که درمان همزمان آتروپین، پرالیدوکسیم و گالیک اسید به طور معنیداری باعث افزایش فعالیت آنزیمهای کولین استرازی نسبت به گروه دیازینون شد (0001/0< P).
استنتاج: تجویز همزمان آتروپین و گالیک اسید به همراه پرالیدوکسیم، مهار فعالیت آنزیمهای کولین استرازی ناشی از دیازینون را کاهش و بازسازی آنزیمها را نیز بهبود میبخشد. فعال سازی مجدد آنزیمها توسط گالیک اسید میتواند ناشی از گروههای هیدروکسیل در ساختار این ترکیب باشد.
متن کامل [PDF 736 kb]   (1268 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.