دوره 30، شماره 185 - ( خرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 185 صفحات 172-154 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2325 مشاهده)
تولید و مصرف محصولات اصلاح شده ژنتیکی از منظر تاثیرات زیست محیطی، بهداشتی و اخلاقی، بسیار بحث برانگیز بودهاند. بیشتر این مناقشات به دلایلی از قبیل عدم اعتماد به مقامات نظارتی، دانشمندان و تصمیمگیریهای فن سالارانه بوده است. در میان تمامی این نگرانیها، مسائل حوزه سلامت و بهداشت، آلرژی زایی و مقاومت به آنتیبیوتیکها اهمیت بیشتری داشتهاند. از آنجا که بسیاری از مشکلات توسعه جامعه امروزی، از سلامت عمومی گرفته تا کمبود انرژی، آب و همچنین مشکلات اقتصادی، با نظام تغذیه مرتبط میباشند، این مقاله، ضمن پرداختن به موضوعات قابل بحث در مقوله تراریخته، به ارائه راهکارهای مفید در استفاده صحیح از این فناوری و اصلاح نگرش مردم بر تأثیرات زیست فناوری در مواد غذایی و کشاورزی و برنامههای کاربردی حال و آینده میپردازد. در این مطالعه مروری، کلیدواژههای Genetically modified plants، GMOs Safety و Health risks در پایگاه‌های اطلاعاتی Google scholar، Pubmed، Scopus، Science direct SID و Civilica مورد جست‌وجو قرارگرفت و اطلاعاتی شامل تعریف زیست فناوری، محصولات تراریخته، روشهای تکنیکی برای بررسی این محصولات، سازمانهای درگیر، منافع و معایب مصرف این محصولات، گردآوری شد. با تصویب قوانین خاص در زمینه فعالیت‌های حوزه زیست فناوری ضمن رعایت اصول ایمنی و حفاظتی پروتکل ایمنی زیستی و همچنین ایجاد سیستم ارزیابی و انتشار مداوم اطلاعات و ارتقا دانش در سطح عمومی درباره محصولات تراریخته، امکان استفاده ایمن از این فناوری فراهم خواهد شد.
متن کامل [PDF 630 kb]   (963 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.