دوره 31، شماره 197 - ( خرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 197 صفحات 131-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1546 مشاهده)
سابقه و هدف: تقریباً در 50 تا 60 درصد بیماران مبتلا به سرطان، از پرتودرمانی به عنوان بخشی از فرآیند درمان استفاده می‎‎گردد. در پرتودرمانی سرطان پروستات، حجم وسیعی از لگن مورد تابش قرار میگیرد و در نتیجه حفظ ارگانهای حساس اطراف ناحیه درمانی مانند رکتوم و مثانه ضروری میباشد. این مطالعه جهت ارزیابی دز رسیده به استخوان فمور، رکتوم و مثانه انجام شد
مواد و روشها: در این مطالعه تحلیلی، تعداد 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات با میانگین سنی 52 سال که در سال 1397 به مرکز پرتودرمانی بیمارستان امام خمینی(ره) ساری مراجعه نمودند، انتخاب شدند و برای هر یک از بیماران، دو طرح درمان (باکس و "چهار فیلد مورب") طراحی و دز کلی 7200 سانتیگری و انرژی باریکه 15 مگالکترون ولت برای آنها منظور شد. در مطالعه حاضر به منظور ارزیابی و تجزیه و تحلیل نتایج دو طرح درمان، از نرمافزار SPSS و آزمون آماری Paired-T Test استفاده گردید
یافتهها: نتایج نشان داد که استفاده از انرژی ۱۵ مگاالکترون ولت برای تابش ناحیه لگن با به کارگیری 4 میدان باکس (طرح درمان رایج) منجر به بیشینه یکنواختی و همگنی دز در بافت تحت تابش میانجامد.همچنین استفاده از انرژی ۱۵ مگاولت برای تابش کل لگن و بهکارگیری ۴ میدان تابشی با چینش مورب میدانها، منجر به کاهش میانگین دز رسیده به سر استخوان ران میگردد.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشاندهنده تأثیر قابل توجه انتخاب مناسب طرح درمان بر چگونگی توزیع دز در بافت تومورال و همچنین دز رسیده به بافتهای در معرض خطر در پرتودرمانی سرطان پروستات میباشد.
متن کامل [PDF 348 kb]   (723 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: رادیوتراپی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.