دوره 30، شماره 191 - ( آذر 1399 )                   جلد 30 شماره 191 صفحات 21-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2895 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (COVID-19) یک بیماری عفونی است که بر اثر ویروس کرونای جدید، ایجاد می‌شود. این پژوهش با هدف تعیین پیشبینیکنندههای رفتارهای پیشگیری کننده از بیماری کرونا در مردم ایران بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی صورت گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی تحلیلی (مقطعی) بر روی 1020 نفر از مردم ایران (بالای 15 سال) در سال 1399 انجام شد. نمونهگیری به صورت غیرتصادفی و در دسترس بود. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی به صورت آنلاین جمعآوری شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای ضریب همبستگی و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: از بین رفتارهای پیشگیریکننده از ابتلا به کرونا، استفاده از وسایل فردی در منزل و محیط کار (7/83 درصد همیشه)، عدم خروج از منزل بهجز در موارد ضروری (6/67 درصد همیشه) و توجه و عمل به نکات پیشگیرانه ارائه شده توسط صدا و سیما (2/80 درصد همیشه) دارای بیشترین فراوانی بودند. بین تمام سازههای مدل اعتقاد بهداشتی و عملکرد (بهجز در مورد سازه موانع درک شده با شدت درک شده) همبستگی معنیداری وجود داشت (01/0>P).
استنتاج: با توجه به پیشبینی قوی انجام رفتارهای پیشگیریکننده از ابتلا به کرونا براساس سازههای مدل اعتقاد بهداشتی، میتوان از این مدل در برنامهریزیها و مداخلات آموزشی استفاده نمود.
متن کامل [PDF 523 kb]   (992 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش بهداشت

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.