دوره 31، شماره 196 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 31 شماره 196 صفحات 35-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1541 مشاهده)
سابقه و هدف: پلاک دندان در واقع یک بیوفیلم است که در سطح دندان ایجاد می‌شود. ضایعات پوسیدگی به علت تغییرات اکولوژیکی نامناسب در فلور میکروبی بیوفیلم پلاک، ایجاد می‌شود. در این مطالعه اثر باکتریوسین لاکتوباسیلوس کازئی پروبیوتیک جدا شده از شیر بر تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس سالیواریوس مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی ، جداسازی 3سویه لاکتوباسیلوس کازئی پروبیوتیک از نمونه‌های شیر غنی‌سازی و کشت در محیط MRS Broth و MRS Agar در جار شمعدار ((Candle jar صورت گرفت. شناسایی اولیه لاکتوباسیلوسکازئی با تست‌های تخمیری قند و سایر تست‌های بیوشیمیایی مربوطه صورت پذیرفت، سپس با PCR و سکانس 16srDNAتوالی‌های به‌دست آمده، تایید شد. تخلیص نسبی باکتریوسین از روش رسوب‌دهی با سولفات آمونیوم انجام و وزن مولکولی آن به‌وسیله SDS-PAGE اندازه‌گیری و فعالیت آن سنجیده شد. جدایههای استرپتوکوکوس سالیواریوس از پلاک دندانی جداسازی و به‌صورت فنوتیپی و بیوتیپی شناسایی شدند. تایید مولکولی جدایه‌های به‌دست آمده با استفاده از ژن اختصاصی  gtfKبا روشPCR  انجام شد. توانایی تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس سالیواریوس و بررسی اثر باکتریوسین بر تشکیل بیوفیلم با میکروتیترپلیت سنجیده شد.
یافتهها: پس از تخلیص نسبی باکتریوسین 3 سویه لاکتوباسیلوس کازئی پروبیوتیک جداسازی شده از شیر، در سنجش وزن مولکولی آنها به روشSDSPAGE دو نمونه 3LC و LC1 باندهایی به ترتیب با وزن مولکولی ۳۵ تا ۴۰ کیلودالتون و حدود 75 کیلو دالتون تشکیل دادند. مایع رویی حاصل از کشت لاکتوباسیلوس کازئی و باکتریوسین‌ها، اثرات ضدباکتریایی علیه جدایههای استرپتوکوکوس سالیواریوس از پلاک دندانی و تشکیل بیوفیلم توسط این باکتری را نشان دادند.
استنتاج: طبق نتایج این مطالعه باکتریوسین لاکتوباسیلوس کازئی توانایی مهار رشد استرپتوکوکوس سالیواریوس و نیز کاهش تشکیل بیوفیلم را دارند و جایگزین مناسبی برای استفاده در صنایع بهداشت دهان می‌باشند.
متن کامل [PDF 359 kb]   (1346 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.