دوره 30، شماره 190 - ( آبان 1399 )                   جلد 30 شماره 190 صفحات 23-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1889 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه به علت ماشینیشدن کارها، افزایش بی‏تحرکی از مشکلات در حال گسترش در جوامع مختلف است که خطر بروز بیماری‏هایی مانند کبد چرب، چاقی و دیابت را در افراد افزایش می‏دهد. مطالعات تأثیر تمرینات ورزشی را بر سطوح شاخصهای آنزیمی کبد گزارش کردهاند. به‏نظر میرسد محصولات گیاهی در مدیریت انواع بیماریها نظیر کبد چرب مفید باشند.
مواد و روشها: پژوهش تجربی با نمونه حیوانی و گروه بندی تصادفی حاضر به بررسی پاسخ شاخص‏های آنزیمی آسپارتات آمینوترانسفراز(AST)، آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آلکالین فسفاتاز(ALP) و گاما گلوتامیل ترانس پپتیداز(GGT) و نیمرخ لیپید(تریگلیسرید و کلسترولتام) کبد موش‏های صحرایی پیرو 8 هفته تمرین استقامتی و مصرف عصاره گلنسترن پرداخته است. تعداد 36 سر موش به چهار گروه: کنترل-سالین، تمرین-سالین، کنترل-نسترن و تمرین-نسترن تقسیم شدند. در پایان دوره سطوح آنزیمهای کبدی، تریگلیسرید و کلسترول اندازه‏گیری شد.
یافتهها: تحلیل سطوح آنزیمهای AST و ALT با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد که سطوح این دو آنزیم در گروه‏‏های تمرین-سالین(024/0P=)(002/0P=) و کنترل- نسترن(004/0P=)(001/0P=) نسبت به کنترل- سالین کاهش یافته بود. اثر تعاملی تمرین و عصاره نسترن توانست کاهش معنی‏داری را در آنزیم‏های AST و ALT  نسبت به تمامی گروه‏ها ایجاد کند(001/0P=). سطوح ALP در گروههای تمرین- سالین(008/0P=)، کنترل-نسترن(002/0P=) و تمرین-نسترن(001/0P=) نسبت به گروه کنترل-سالین کاهش یافت. تحلیل سطوح GGT عدم اختلاف معنیدار را بین گروهها نشان داد(172/0P=). تمرین استقامتی و عصاره گل نسترن موجب بهبود مقادیر تریگلیسرید و کلسترول تام کبدی شدند.
استنتاج: اجرای تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره گل نسترن میتواند تأثیر بسزایی بر کاهش شاخص‏های آنزیمی، تریگلیسرید و کلسترول تام کبدی داشته باشد.
متن کامل [PDF 687 kb]   (951 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.