چکیده: (2165 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه به علت ماشینیشدن کارها، افزایش بیتحرکی از مشکلات در حال گسترش در جوامع مختلف است که خطر بروز بیماریهایی مانند کبد چرب، چاقی و دیابت را در افراد افزایش میدهد. مطالعات تأثیر تمرینات ورزشی را بر سطوح شاخصهای آنزیمی کبد گزارش کردهاند. بهنظر میرسد محصولات گیاهی در مدیریت انواع بیماریها نظیر کبد چرب مفید باشند.
مواد و روشها: پژوهش تجربی با نمونه حیوانی و گروه بندی تصادفی حاضر به بررسی پاسخ شاخصهای آنزیمی آسپارتات آمینوترانسفراز(AST)، آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آلکالین فسفاتاز(ALP) و گاما گلوتامیل ترانس پپتیداز(GGT) و نیمرخ لیپید(تریگلیسرید و کلسترولتام) کبد موشهای صحرایی پیرو 8 هفته تمرین استقامتی و مصرف عصاره گلنسترن پرداخته است. تعداد 36 سر موش به چهار گروه: کنترل-سالین، تمرین-سالین، کنترل-نسترن و تمرین-نسترن تقسیم شدند. در پایان دوره سطوح آنزیمهای کبدی، تریگلیسرید و کلسترول اندازهگیری شد.
یافتهها: تحلیل سطوح آنزیمهای AST و ALT با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد که سطوح این دو آنزیم در گروههای تمرین-سالین(024/0P=)(002/0P=) و کنترل- نسترن(004/0P=)(001/0P=) نسبت به کنترل- سالین کاهش یافته بود. اثر تعاملی تمرین و عصاره نسترن توانست کاهش معنیداری را در آنزیمهای AST و ALT نسبت به تمامی گروهها ایجاد کند(001/0P=). سطوح ALP در گروههای تمرین- سالین(008/0P=)، کنترل-نسترن(002/0P=) و تمرین-نسترن(001/0P=) نسبت به گروه کنترل-سالین کاهش یافت. تحلیل سطوح GGT عدم اختلاف معنیدار را بین گروهها نشان داد(172/0P=). تمرین استقامتی و عصاره گل نسترن موجب بهبود مقادیر تریگلیسرید و کلسترول تام کبدی شدند.
استنتاج: اجرای تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره گل نسترن میتواند تأثیر بسزایی بر کاهش شاخصهای آنزیمی، تریگلیسرید و کلسترول تام کبدی داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزشی