دوره 31، شماره 197 - ( خرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 197 صفحات 161-154 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1645 مشاهده)
 سابقه و هدف: مسائل و مشکلاتی مانند ابتلا به سرطان در کودکی و نوجوانی میتواند تاثیر بلندمدت بر زندگی جسمی، روانی و اجتماعی فرد بگذارند. این مطالعه با هدف تعیین اثر بخشی بازی درمانی گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب بر اضطراب، افسردگی و علائم درد کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی با گروه های آزمایش و کنترل با پیش آزمون و پس آزمون است که در سال 1398 روی 30 بیمار مبتلا سرطان بستری در بیمارستان دکتر شیخ مشهد انجام شد. فرم دموگرافیک و پرسشنامههای اضطراب و افسردگی بیمارستان (HADS) و پرسشنامه بررسی شدت درد مزمن ون کورف(Van Korf) یک مرتبه قبل از مداخله و یک مرتبه بعد از مداخله تکمیل شد. شرکتکنندگان بهطور تصادفی در گروههای مداخله و کنترل قرار گرفتند. در گروه مداخله، 8 جلسه یک ساعته بازیهای گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب انجام شد و تحلیلها با آنووا میکس مدل و نرمافزارSPSS v24 انجام شد.
یافتهها: یافته‌های اصلی مطالعه نشان می‌دهد که مداخله، اثربخشی معناداری بر متغیرهای اضطراب و شدت درد در سطح (05/0< P) داشته‌اند.
استنتاج: با توجه به یافتههای پژوهش، بازی درمانی گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب میتواند به عنوان راهکاری موثر برای کاهش اضطراب و شدت درد کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: واقعیت درمانی، بازی درمانی، سرطان
متن کامل [PDF 316 kb]   (1263 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: روانشناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.