دوره 32، شماره 209 - ( خرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 209 صفحات 124-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1138 مشاهده)
سابقه و هدف: تبعیت از درمان در پرفشاری خون اهمیت دارد و میتوان از تلفن همراه، برای آموزش بیماران استفاده کرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر اپلیکیشن آموزشی تلفن همراه بر تبعیت از درمان در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال 1399 در نیشابور-ایران انجام شد. تعداد 54 نفر از معلمان بازنشسته سالمند عضو کانون بازنشستگان، به روش نمونه‌گیری مستمر انتخاب و سپس به روش تصادفی بلوک‌بندی چهارتایی بدون جای گشت در دو گروه مداخله و کنترل (در هرگروه 27 نفر) بدون کورسازی قرارگرفتند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و ابزار تبعیت از درمان مدانلو و همکاران (1392) استفاده شد. مداخله آموزشی با استفاده از اپلیکیشن برای گروه مداخله به شیوه الکترونیکی 6 جلسه به مدت سه هفته و برای گروه کنترل، مراقبت‌های روتین اجرا شد. ابزار تبعیت از درمان قبل و 6 هفته بعد از مداخله توسط هر دو گروه تکمیل شد.
یافتهها: تفاوت میانگین زیرمقیاس‌های تبعیت از درمان بعد از مداخله در دو گروه آزمایش و کنترل نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین زیرمقیاس تعهد به درمان(0/023=P) و تردید در اجرای درمان(0/026=P) وجود دارد. میانگین فشار خون نمونه‌ها نشان داد که فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در گروه مداخله و کنترل قبل از انجام مداخله تفاوت معنی‌داری نداشت ولی پس از مداخله میانگین فشارخون دیاستولیک در گروه مداخله معنی‌دار بود (0/017=P).
استنتاج: از طریق اپلیکیشن‌های آموزشی تلفن همراه میزان تبعیت از درمان افزایش میابد و این امر می‌تواند برای مدیریت بیماری های مزمن و تبعیت دارویی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N20200618047824IRCT
متن کامل [PDF 659 kb]   (446 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: پرستاری

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.