دوره 32، شماره 211 - ( مرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 211 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1027 مشاهده)
 سابقه و هدف: برنج تراریخته، برنجی است که با هدف ایجاد ویژگی جدید، در توالی آن تغییراتی ایجاد شده است. برنج تراریخته Bt (Bacillus thuringiensis) با عنوان طارم مولایی بیانکننده پروتئین Cry1Ab است. با توجه به عدم وجود مطالعه در راستای تاثیر برنج تراریخته طارم مولایی بر سلامت دستگاه گوارش و اهمیت این موضوع، در این مطالعه به بررسی تاثیر مصرف برنج تراریخته طارم مولایی بر فلور میکروبی روده رت پرداخته شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مداخلهای- تجربی تعداد 24 رت از نژاد SD (Sprague Dawley) تحت رژیم غذایی برنج تراریخته و غیرتراریخته به مدت 90 روز قرار گرفتند و با گروه کنترل (غذای استاندارد رت) مقایسه شدند. تعداد باکتریهای اشریشیا کلی، بیفیدوباکتریوم، لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و تعداد کل باکتریهای هوازی و بیهوازی در نمونههای مدفوع روز 60 و90 و همچنین پس از کشته شدن رتها، در نمونه های ژژنوم، ایلئوم و دئودنوم بررسی شدند.
یافتهها: در این مطالعه، به جز تعداد کل باکتریهای بیهوازی در نمونه مدفوع روز 90، بین گروههای مورد مطالعه و تعداد انواع باکتریهای مورد بررسی ارتباط معنیداری وجود نداشت (0/05<P) و افزایش در تعداد لاکتوباسیلوس روده گروه تغذیه شده با برنج تراریخته و کاهش در تعداد باکتریهای بیهوازی گروه تغذیه شده با برنج تراریخته در مقایسه با گروه کنترل و گروه تغذیه شده با برنج غیرتراریخته دیده شد.
استنتاج: اگرچه در مطالعه حاضر مصرف برنج تراریخته بر تعداد باکتریهای شایع فلور روده تاثیر مشهودی نداشت، اما برای ارزیابی جامع در این زمینه نیاز به انجام مطالعات بلند مدت در سایر حیوانات آزمایشگاهی است.
 
متن کامل [PDF 423 kb]   (487 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.