دوره 32، شماره 217 - ( بهمن 1401 )                   جلد 32 شماره 217 صفحات 56-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nahvi A, Goli H R, Davoodi A, Hosseinnataj A, Sheydayee S, Jafari A et al . Antimicrobial and Synergistic Effects of Garlic and Cinnamon Extract Compared with Fluoride Varnish on Oral Lactobacillus acidophilus and Streptococcus mutans in Laboratory Conditions. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (217) :46-56
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18824-fa.html
نحوی اعظم، گلی حمیدرضا، داوودی علی، حسین نتاج ابواالفضل، شیدایی سمیرا، جعفری علی و همکاران.. مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره سیر و دارچین با وارنیش فلوراید و اثر سینرژیسم آن‌ها بر استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس دهانی در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (217) :46-56

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18824-fa.html


چکیده:   (652 مشاهده)
سابقه و هدف: عصاره‌ سیر و دارچین همانند وارنیش فلوراید، به دلیل اثر ضدمیکروبی و کنترل دمینرالیزاسیون مینای دندان در پیشگیری از پوسیدگی دندانی نقش دارد. این مطالعه آزمایشگاهی تحلیلی در سال 1400، با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره‌ سیر و دارچین در مقایسه با وارنیش فلوراید، در کنترل عفونت باکتری‌های استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس دهانی انجام شد.
مواد و روشها: جهت بررسی اثر ضد میکروبی، از تست‌های دیسک دیفیوژن، حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. همچنین جهت کنترل مثبت از دیسک آمپی‌سیلین و اریتروماسین و برای کنترل منفی از سرم فیزیولوژیک استریل استفاده شد. مقایسه داده‌ها، با آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) و آزمون تعقیبی بونفرونی صورت پذیرفت.
یافتهها: در آزمایش دیسک دیفیوژن، استفاده‌ از عصاره دارچین در کنار وارنیش فلوراید (mm0/1±0/10) باعث افزایش معنی‌دار در قطر هاله‌ مهار رشد در لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شد (0/001>P)، اما بیش‌ترین قطر هاله مهار رشد در لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب متعلق به سیر-دارچین-وارنیش (mm58/1±0/12) و وارنیش فلوراید (mm71/0±0/9) بود. اثر ضد میکروبی عصاره سیر به‌طور معنی‌داری از سایر ترکیبات، در هر دو سویه کم‌تر بود (0/001>P). بیش‌ترین اثر مهارکنندگی و کشندگی نیز در ارتباط با وارنیش و در استرپتوکوکوس موتانس دیده شد.
استنتاج: یافته‌های این مطالعه نشان داد که در شرایط آزمایشگاهی استفاده از دارچین و وارنیش فلوراید اثر سینرژیستی ضد میکروبی علیه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس دارد. همچنین عصاره‌ دارچین، به دلیل اثراتی مشابه با وارنیش فلوراید، می‌تواند به عنوان یک عامل جایگزین در کنترل و پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی مفید باشد.

 
متن کامل [PDF 779 kb]   (290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb