دوره 34، شماره 232 - ( اردیبهشت 1403 )                   جلد 34 شماره 232 صفحات 245-240 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1212 مشاهده)
بلعیدن وسایل دندانپزشکی یک وضعیت نادر در دندانپزشکی است و 6/6 درصد از کل اشیاء بلعیده شده را تشکیل میدهد، اما میتواند منجر به عوارض شدید، به ویژه در میان بزرگسالان، بیماران مسن، و افراد دارای ناتوانی ذهنی شود. وسایلی مانند پروتزهای فلیپر، پروتزهای مصنوعی و ترمیم ممکن است از جای خود خارج شوند و منجر به نهفتگی جسم خارجی شود. معاینات بالینی، از جمله لارنگوفارنگوسکوپی، ازوفاگوسکوپی و رادیوگرافی ممکن است در چنین مواردی مورد نیاز باشد. پروتزهای بلعیده شده نیز ممکن است با استفاده از توموگرافی کامپیوتری پیدا شوند. با این حال، عناصر پروتز ممکن است در سیتی اسکن تشخیص داده نشوند. تخمین زده میشود که تقریباً 92 درصد از این اجسام بلعیده شده از طریق دستگاه گوارش عبور میکنند و 60 درصد از آنها به معده میرسند. با این وجود، آنهاییکه در اوروفارنکس باقی میمانند، میتوانند باعث ادم، فرسایش مری، سوراخ شدن، انسداد راه هوایی و حتی مرگ شوند. علاوه بر این، گیرههای متصل به دنچر، خطر سوراخ شدن مری یا روده را افزایش میدهد. بلع دنچر ممکن است در بزرگسالان رخ دهد، زیرا حساسیت حفره دهان و حنجره با استفاده طولانی مدت از دنچر کاهش مییابد.
مقاله حاضر گزارش موردی را در مورد بلعیدن پروتز فلیپر متحرک در یک زن 48 ساله بدون هیچ مشکل شدیدی را ارائه میدهد. این زن با درد اپی گاستر به دلیل بلعیدن پروتز فلیپر به اورژانس ارجاع شد. قوس در مری وی مشاهده شد، از بیمار رضایتنامه آگاهانه گرفته شد و قوس مری با استفاده از (EGD)Esophagogastroduodenoscopy  برداشته شد.
این مقاله بر طراحی یک پروتز فلیپر متحرک با حفظ و پایداری کافی برای جلوگیری از بلعیده شدن آن ها تاکید دارد. علاوه بر این، به بیماران توصیه شود که از این اشیاء در هنگام خواب استفاده نکنند.
 
متن کامل [PDF 484 kb]   (535 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: دندانپزشکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.