دوره 33، شماره 226 - ( آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 226 صفحات 156-144 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1596 مشاهده)
سابقه و هدف: تولید پسماند عفونی خانگی یک نگرانی و مشکل دائمی در خدمات مراقبت‌های پزشکی در منزل میباشد و با توجه به افزایش میزان پسماندهای عفونی خانگی در سالهای اخیر، این مطالعه به شناسایی راهبردهایی برای بهبود مدیریت این نوع پسماندها پرداخته است.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کیفی به روش تحلیل محتوا انجام شد. مصاحبه چهره به چهره با استفاده از سوالات نیمه ساختاریافته با 15 صاحب نظر حوزه مدیریت پسماند که به صورت هدفمند انتخاب شده بودند انجام شد. برای افزایش قوام و صحت مطالعه از 4 معیار مقبولیت، تاییدپذیری، قابلیت وابستگی و قابلیت انتقال گوبا و لینکولن استفاده شد. دسته‌بندی داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار 2018MAXQDA انجام شد. دوره زمانی برای جمعآوری داده از آذر تا بهمن ماه 1401 بود.
یافتهها: تجزیه و تحلیل دادههای این مطالعه منجر به شناسایی 13 درون مایه اصلی آموزش و فرهنگ سازی، اقدامات مدیریتی، تامین منابع، حمایت اجتماعی و قانونی، تکنولوژی، کنترل و ارزیابی، تولید، جمع‌آوری، ذخیره موقت، حمل و نقل، پردازش، دفع و چالشهای مدیریتی و 30 درون مایه فرعی شد.

استنتاج: این مطالعه راهبردهای مختلفی را برای بهبود مدیریت پسماندهای عفونی خانگی براساس تجربیات شرکت‌کنندگان شناسایی کرد که میتواند گامی مهم در جهت رفع چالش‌ها و دستیابی به نتایج بهتر در مدیریت این پسماندها باشد.
متن کامل [PDF 563 kb]   (653 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.