دوره 17، شماره 61 - ( آذر 1386 )                   جلد 17 شماره 61 صفحات 87-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mofidi M, Shaker H, Ghafouri H. Comparison of Analgesia effect Between Intravenous Propacetamol and Tramadol. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (61) :81-87
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-268-fa.html
مفیدی مانی، شاکر حسین، بصیرغفوری حامد. مقایسه اثر ضد دردی پروپاستامول با ترامادول. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (61) :81-87

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-268-fa.html


چکیده:   (10789 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از داروهایی که اخیرا در زمینه کنترل درد مورد توجه قرار گرفته است، پروپاستامول (استامینوفن وریدی) (Propacetamol) می باشد. هدف این مطالعه مقایسه اثرات ضد درد پروپاستامول با ترمادول (Tramadol) در بیماران با درد کلیوی (Renal colic) می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور، طبق روش آسان غیر احتمالی 80 فرد با درد کلیوی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان رسول اکرم (ص) وارد طرح شدند. داده های دموگرافیک و شدت درد قبل از تزریق توسط (Numeric Rating Scale) ارزیابی گردید. سپس بیماران بصورت تصادفی یکی از داروهای A (1 گرم پروپاستامول وریدی) یا B (100 میلی گرم ترامادول وریدی) را دریافت کردند. میزان کاهش درد و بروز عوارض 30 دقیقه پس از تزریق ثبت گردید. پس از یک ساعت نیاز به تزریق مجدد مسکن ارزیابی شد. سپس داده های جمع آوری شده، توسط روش آماری T-test و با برنامه SPSS مورد آنالیز آماری قرار گرفت. در آنالیز تحلیلی مقادیر Pvalue<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین سنی افراد در گروه 33±8.6 A سال و در گروه 34.2±8 B سال بود. میانگین درد در گروه 7.6±1.6 A و در گروه 7.5±1.5 B بود. میزان تخفیف درد در گروه 4.4±1.6 A و در گروه 2.6±1.2 B بود که از نظر آماری معنی دار می باشد. در گروه 12 A نفر (?0 درصد) بعد از یک ساعت نیاز به تجویز مجدد مسکن داشتند و در گروه 25 B نفر (62.5 درصد) که این یافته هم از نظر آماری معنی دار می باشد.
استنتاج: با توجه به نتایج این مطالعه و مقایسه آن با مطالعات قبلی ملاحظه می شود پروپاستامول وریدی یک داروی ایمن و موثر در تخفیف درد در بیماران با درد کلیوی می باشد که بدون ایجاد عوارض قابل توجه می تواند اثر ضد درد مناسبی ایجاد کند. نتایج پژوهش، نشان داد که پروپاستامول نسبت به ترامادول در کاهش درد بیماران با درد کلیوی، دارای کارایی بیشتر و عوارض کمتری می باشد.
واژه‌های کلیدی: پروپاستامول، ترامادول، رنال کولیک
متن کامل [PDF 232 kb]   (2756 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb