دوره 12، شماره 37 - ( دى 1381 )                   جلد 12 شماره 37 صفحات 63-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Çheraghi F, Shamsaee F. Study on signs of pain in neonates admitted in pediatric wards of the hospitals affiliated to Hamedan university of medical sciences . J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (37) :55-63
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-339-fa.html
چراغی فاطمه، شمسایی فرشید. بررسی نشانه های درد در نوزادان بستری در بخش های نوزادان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی همدان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (37) :55-63

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-339-fa.html


چکیده:   (14807 مشاهده)
سابقه و هدف: درد یک تجربه مخرب و صدمه زا است و در خاطر نوزاد دچار درد باقی می ماند. بدون توجه به پاسخ های رفتاری و فیزیولوژیکی او در برابر محرکات دردناک نمی توان تنها از طریق مشاهدات فردی در رفع درد اقدام کرد. لذا این تحقیق با هدف تعیین نشانه های رفتاری و فیزیولوژیکی درد در نوزادان بستری در بخش های نوزادان، در سال 81-1380 انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد. حجم نمونه 150 نفر برآورد و طی سه ماه و نیم این حجم تامین شد. ابزار گردآوری داده ها چک لیست بود که بر اساس تئوری سیناکتیو تکاملی آلس (اقتباس از تحقیق هاوارد و تابر) و ابزار بررسی درد نوزاد- شیرخوار(NIPS) ساخته لورنس تدوین شد.برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار EPI6 کمک گرفته شد.
یافته ها: 3/ 73درصد واحدهای مورد پژوهش از بین نشانه های فیزیولوژیکی، برافروختگی چهره در طول پروسیجرهای ناراحت کننده داشتند. همچنین میانگین ضربان قلب و تنفس در طول پروسیجرها نسبت به قبل از آنها افزایش محسوسی داشتند. از بین نشانه های رفتاری به ترتیب تغییر حالات چهره (3/97 درصد) گریه کردن (96 درصد) و تغییر الگوی تنفسی (3/93 درصد) بیشترین نمره را کسب نمودند. فقط بین برافروختگی صورت و نوع پروسیجر ارتباط معنی داری مشاهده شد (P<0.01).
استنتاج: بررسی و اتخاذ تدابیر مناسب برای رفع درد نوزادان بستری، نیاز به یک چارچوب مشخص و استاندارد به عنوان یک راهکار تیمی یکسان دارد. از آنجایی که نوزادان قادر به ابراز کلامی درد خود نیستند، باید به پاسخ های فیزیولوژیکی و رفتاری آنان توجه نمود. با استناد به یافته های این تحقیق، از بین این نشانه ها، برافروختگی صورت، افزایش ضربان قلب، افزایش تعداد تنفس، گریه کردن، و تغییر الگوی تنفسی می توانند سرنخ های کلیدی برای بررسی درد باشند که نیاز به ابزار خاص و پیچیده ای برای سنجش ندارند.
متن کامل [PDF 3916 kb]   (2639 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb