دوره 11، شماره 31 - ( تير 1380 )                   جلد 11 شماره 31 صفحات 36-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (9959 مشاهده)
سابقه و هدف: آماده سازی کانال ریشه اصلی دندان مولر علاوه بر این که امکان یک پرکردگی مناسب اپیکالی را فراهم می آورد، فضای لازم برای قرار دادن یک Post را ایجاد می کند. میزان عاج باقیمانده و شکل و قطر کانال ریشه بر استحکام و گیر Post و همچنین مقاومت ریشه دندان موثر است. مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات دو روش اینسترومنتیشن بر قطر کانان و عاج باقیمانده ریشه می باشد.
مواد و روش ها: کانال اصلی 60 دندان مولر اول و دوم فک بالا و پایین در 4 گروه آزمون و با دو روش(S.B) Step Back و (PSB) Passive Step Back آماده سازی شد و سپس در فواصل 5، 7، 9، و 11 میلیمتری از اپکس دندان، مقاطع تهیه و اندازه گیری لازم انجام شد.
نتایج
: قطر کانال و ضخامت عاج باقیمانده پس از استفاده از دو روش مختلف SB و PSB در جهات مختلف اندازه گیری شد و نتایج با استفاده از آزمون t موید عدم وجود اختلاف معنی دار بین گروه ها بود.
استنتاج: استفاده از هر دو روش SB و PSB جهت اینسترومنتیشن کانال ریشه و تهیه فضای Post توصیه می شود و فقط با توجه به ضخامت کم عاج باقیمانده در نواحی خطر (Danger Zone) باید مراقب بود تا ضخامت عاج کمتر از میزان 1 میلیمتر نشود و همچنین پرفوریشن نواری ایجاد نگردد.
متن کامل [PDF 154 kb]   (2065 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.