دوره 17، شماره 62 - ( بهمن 1386 )                   جلد 17 شماره 62 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Reyhani S, Mohtadi Nia J, Aref Hosseini S. The Effect of Soy Protein Consumption on Serum Lipid Profile and Lipid Per oxidation Levels in Young Female Adults. J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 17 (62) :40-48
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-455-fa.html
ریحانی شقایق، مهتدی نیا جواد، عارف حسینی سیدرفیع. تعیین تاثیر مصرف پروتئین سویا بر پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدی دختران جوان سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (62) :40-48

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-455-fa.html


چکیده:   (14445 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری های قلبی - عروقی(CVD)، عمده ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان می باشند. یک سوم از مرگ های ناشی از CVD در سنین پایین تر از 65 سال روی می دهد، لذا ضرورت تحقیقات در جهت پیشگیری احساس می شود. به نظر می رسد بعضی مواد غذایی بتوانند خطرCVD را به واسطه کاهش چربی های سرم و افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی کاهش دهند. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر مصرف پروتئین سویا بر وضعیت چربی خون و پراکسیداسیون لیپید در دختران جوان سالم است.
مواد و روش ها: 73 دختر سالم 24- 18 ساله، روزانه 100 گرم آجیل سویا به مدت 4 هفته دریافت کردند. وزن، BMI، فراسنج های لیپیدی و میزان مالون دی آلوئید (MDA) بر اساس تیوباربیتویک اسید در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد.
یافته ها: میانگین وزن، BMI، سطح سرمی کلسترول تام،HDL-C، LDL-C، نسبتTC/HDL–C و HDL–C/LDL-C تغییر آماری معنی داری نداشت. سطح سرمی تری گلیسرید و MDA طی مداخله به طور معنی داری کاهش یافت. در ابتدای مطالعـه، کلستـرول تام سـرم همبستگـی مستقیم و معنی داری با وزن نمونه ها داشت اما چنین ارتباطی در پایان مطالعه مشاهده نشد. همچنین ارتباط مستقیم و معنی داری بین سطح سرمی تری گلیسرید و وزن نمونه ها در ابتدا و انتهای مداخله مشاهده شد.
استنتاج : مکمل یاری پروتئین سویا قادر به کاهش سطح سرمی MDA در افراد سالم می باشد و احتمالا می تواند بر فراسنج های بیوشیمیایی بیماری های قلبی - عروقی موثر باشد.
متن کامل [PDF 246 kb]   (3064 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb