دوره 20، شماره 78 - ( مهر و آبان 1389 )                   جلد 20 شماره 78 صفحات 68-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani A, Tahbaz F, Rasouli S, Nistani T, Rashidkhani B, Hedayati M. The Effects of Fortified Carrot Juice with Beta Carotene on Insulin Resistance Indices in Patients with Type II Diabetes. J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (78) :59-68
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-626-fa.html
رمضانی آتنا، طاهباز فریده، رسولی شاهین، رضانیستانی تیرنگ، رشیدخانی بهرام، هدایتی مهدیه. اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر روی شاخص مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (78) :59-68

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-626-fa.html


چکیده:   (13494 مشاهده)
سابقه و هدف: چگونگی نقش بتاکاروتن در متابلیسم گلوکز در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو نامشخص می باشد. لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیرآب هویج غنی شده با بتاکاروتن برسطح شاخص های گلیسمی دراین بیماران طراحی گردید.
مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور کنترل شده برروی 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفت. ابتدا بیماران به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده 200 میلیلیتر آب هویج غنی شده با 10 میلیگرم بتاکاروتن (گروه الف) و آب هویج معمولی (گروه ب) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته، هرروز آب هویج را در وعده ناهار (به جای یک واحد غلات) دریافت نمودند. یادآمد 24 ساعته خوراک در 3 روز متوالی و 6 روز غیر متوالی در ابتدا و انتهای مطالعه گرفته شد. سطوح گلوکز، انسولین و بتاکاروتن سرم در نمونه های خون ناشتا در شروع و پایان هفته هشتم اندازه گیری و مقاومت انسولین محاسبه شد. درنهایت داده های بررسی مصرف مواد غذایی با Nutritionist IV و نرم افزار SPSS 11.5 مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته ها: سطح بتاکاروتن سرم به طور معنی داری در گروه الف، نسبت به گروه ب، افزایش یافت. سطح شاخص های گلیسمی مورد نظر در این تحقیق طی 8 هفته مداخله به صورت جزیی تغییرکردند که این تغییرات به لحاظ آماری معنی دار نبودند.
استنتاج: در این گروه از بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مصرف روزانه 200 میلی لیتر آب هویج غنی شده با 10 میلیگرم بتاکاروتن به مدت 8 هفته بدون تغییر معنی داری در شاخص های گلیسمیک، سبب افزایش سطح آنتی اکسیدانی سرم گردید.
متن کامل [PDF 306 kb]   (2809 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb