دوره 20، شماره 78 - ( مهر و آبان 1389 )                   جلد 20 شماره 78 صفحات 75-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (11170 مشاهده)
سابقه و هدف: رتهای وحشی به عنوان یک عامل مهم انتشار آلودگی در نواحی شهری مورد توجه هستند. در سالهای اخیر، رتهای وحشی در تهران به طور وسیعی پراکنده شده اند. بنابراین، بررسی مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریهای رودهای جدا شده از رتها به علت احتمال انتقال مقاومت آنتیبیوتیکی به انسان اهمیت دارد. هدف این تحقیق، بررسی میزان مقاومت آنتیبیوتیکی باکتری های خانواده انتروباکتریاسه جدا شده از مدفوع رتهای وحشی بود که در نقاط پر جمعیت شهر تهران زندگی می کنند.
مواد و روش ها: چهل رت وحشی (Rattus rattus) از مناطق شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تهران به دام انداخته شده و به صورت زنده به آزمایشگاه منتقل شدند. سکوم حاوی مدفوع در شرایط استریل خارج و محتویات آن کشت شد. سپس حساسیت آنتیبیوتیکی سویه های جدا شده با روش انتشار از دیسک تعیین شد.
یافته ها: اشریشیا کلی (10 ایزوله)، سالمونلا تیفی موریوم (7 ایزوله)، شیگلا سونئی (1 ایزوله)، پروتئوس میرابیلیس (3 ایزوله)، سیتروباکتر فروندی (17 ایزوله) و انتروباکتر (4 ایزوله) از رتها جدا شدند. مقاومت آنتیبیوتیکی در تمام گونه های جدا شده انتروباکتریاسه بسیار بالا بود.
استنتاج: نتایج نشان داد که رتهای بدست آمده از نواحی مورد مطالعه شهر تهران، حامل باکتریهای بیماریزای مقاوم به آنتیبیوتیک نظیر سالمونلا و شیگلا در سکوم خود می باشند. این موجودات ممکن است مخازن مهمی برای انتقال باکتریهای مقاوم به دارو به انسان باشند. بنابراین کنترل جمعیت رتها و مدیریت بهتر سیستمهای فاضلاب اهمیت زیادی دارد.
واژه‌های کلیدی: مقاومت دارویی، انتروباکتریاسه، رت
متن کامل [PDF 270 kb]   (2226 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.