دوره 21، شماره 83 - ( مرداد و شهریور 1390 )                   جلد 21 شماره 83 صفحات 23-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibi M, Zamani A, Moslemizadeh N, Rezaei M, Shahmohammadi S, Peyvandi S. Comparing the Effect of Two Different Doses of Remifentanil Infusion on Apgar Score of the Neonates and the Mothers' Awareness During General Anesthesia Under Elective Cesarean Section. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (83) :17-23
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-685-fa.html
حبیبی محمدرضا، زمانی کیاسری عالیه، مسلمی زاده نرگس، رضایی مونا، شاه محمدی سهیلا، پیوندی سالومه. مقایسه دو دوز مختلف انفوزیون رمی ‌فنتانیل بر روی نمره آپگار نوزادان و بیداری حین بیهوشی عمومی در مادران تحت عمل سزارین انتخابی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (83) :17-23

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-685-fa.html


چکیده:   (14797 مشاهده)
سابقه و هدف: رمی ‌فنتانیل یک داروی مخدر کوتاه اثر است که علی ‌رغم عبور سریع از جفت، در بدن جنین نیز به سرعت متابولیزه می‌ گردد و اثرات سوء کمتری بر جنین اعمال می ‌کند. هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسه ‌ای دو دوز مختلف انفوزیون رمی فنتانیل بر روی آپگار اسکور نوزادان و بیداری مادران به هنگام بیهوشی عمومی در سزارین الکتیو می ‌باشد.
مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 90 مادر 18 تا 35 ساله کاندید سزارین انتخابی انجام شد. مادران با روش تخصیص تصادفی به 3 گروه مساوی شامل انفوزیون رمی فنتانیل با دوز 0.2 mg/kg/min (گروه مورد)، انفوزیون نرمال سالین با همان حجم و سرعت (گروه شاهد) و انفوزیون رمی فنتانیل با دوز 0.1 mg/kg/min (گروه مورد) تقسیم شدند. نمره آپگار نوزادان در دقایق 1 و 5 پس از تولد ثبت شد. فشارخون و ضربان قلب مادران، قبل از شروع القا بیهوشی و بلافاصله قبل و بعد از لوله گذاری تراشه و 5 دقیقه بعد از آن اندازه ‌گیری و ثبت شد. داده‌ ها توسط آزمون ‌هایT-test ،Anova وRepeated measures مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: میانگین فشار سیستولیک و دیاستولیک و ضربان قلب مادر قبل از القا، یک دقیقه پس از لوله‌ گذاری، 5 دقیقه پس از لوله ‌گذاری و نیز پس از خروج جنین در گروه‌ های مورد کمتر از گروه شاهد بوده است و از لحاظ آماری تفاوت معنی ‌داری داشت (p<0.05). میانگین آپگار نوزادان در دقایق اول و پنجم در سه گروه از لحاظ آماری تفاوتی معنی ‌داری نداشت (p<0.05).
استنتاج: به نظر می ‌رسد که داروی رمی فنتانیل دارای اثرات کنترل کننده و محافظتی بر تغییرات نوسانی فشارخون و ضربان قلب مادر بوده و اثرات سوء آشکاری بر مادر و جنین اعمال نمی ‌کند. این یافته ‌ها می ‌تواند تاییدی بر استفاده گسترده ‌تر از این داروی مخدر سیستمیک در کمک به بیهوشی در عمل سزارین باشد.
متن کامل [PDF 225 kb]   (2987 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb