دوره 25، شماره 133 - ( بهمن 1394 )                   جلد 25 شماره 133 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (31209 مشاهده)

سابقه و هدف: نوع رژیم غذایی و چربی‌های مصرفی یکی از عوامل عمده تعیین کننده میزان چربی در بافت‌های مختلف بدن است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل اسید چرب امگا 3 و توام امگا 3 و ویتامین E بر میزان بافت چربی و بدون چربی بدن در بیماران مبتلا به اختلال CAD می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور کنترل شده بر روی 67 مرد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب صورت گرفت. ابتدا بیماران به سه‌گروه دریافت‌کننده اسید چرب امگا 3، گروه دریافت‌کننده توام امگا 3 و ویتامین E و گروه دریافت‌کننده دارونمای امگا 3 و ویتامین E به مدت 8 هفته، تقسیم شدند. یادآمد 24 ساعته خوراک در ابتدا و انتهای مطالعه گرفته شد. هم‌چنین بافت چربی و بافت بدون چربی بدن توسط تکنیک BIA در شروع و پایان مطالعه اندازه‌گیری شدند. در نهایت داده‌های بررسی مصرف با Nutritionist IV آنالیز و برای آزمون‌های آماری از نرم‌افزار SPSS:16 استفاده شد.

یافته‌ها: مصرف توام امگا 3 و ویتامین E در مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب، به مدت هشت هفته نتوانست مقدار و درصد بافت چربی و بافت بدون چربی بدن ارزیابی شده توسط تکنیک BIA را حتی با حذف فاکتورهای مخدوش‌کننده انرژی دریافتی، سن، وزن، BMI، دور کمر و دور باسن، تحت تاثیر قرار بدهد.

استنتاج: احتمالا با وجود تاثیرات مفید این نوع مکمل در ترکیب بدن، به نظر می رسد، تکنیک BIA، ابزار مناسب ترکیب بدن برای مطالعات کوتاه مدت نمی باشد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N2013080514273IRCT

متن کامل [PDF 919 kb]   (2761 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.