دوره 15، شماره 48 - ( آبان 1384 )                   جلد 15 شماره 48 صفحات 50-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (19679 مشاهده)
سابقه و هدف: تشخیص میکروسیتیک هیپوکرومیا در حال حاضر با دستگاه های شمارش گلبولی خود کار انجام می گردد. تهیه این وسایل محتاج صرف هزینه های زیاد می باشد و کار کردن با آن ها نیاز به تجربه زیادی دارد. آزمون شکنندگی اسمزی برای تشخیص این اختلال گلبولی معرفی شده است. این مطالعه به منظور تعیین بهترین غلظت نمک در آزمون تک لوله ای شکنندگی اسمزی، در سال 1378 در آزمایشگاه فجر ساری انجام شد.
مواد و روش ها: 696 بیمار مراجعه کننده به آزمایشگاه، به طور تصادفی مورد آزمایش همزمان تعیین اندکس های گلبولی توسط دستگاه شمارش گر سلولی و آزمون تک مرحله ای شکنند گی اسمزی قرار گرفتند. در آزمون شکنندگی اسمزی از آب نمک 0.4 درصد استفاده شد و پس از مجاورت 0.05 میلی لیتر از خون کامل و 5 میلی لیتر آب نمک به مدت ده دقیقه، سوسپانسیون حاصل سانتریفوژ گردیده و شکنندگی یا عدم شکنندگی گلبولی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: 382 نفر از مراجعه کنندگان، MCV>80 و شکنندگی گلبولی داشتند. 228 نفر7480 و 6 نفر با 74استنتاج: از نتایج حاصل چنین بر می آید که آزمون تک مرحله ای شکنندگی اسمزی جهت غربالگری جمعیتی، به منظور تشخیص افراد میکروسیتیک هیپوکرومیک، بسیار حساس است، گر چه در تشخیص افتراقی آنمی فقر آهن از تالاسمی مینور کاربرد ندارد.
متن کامل [PDF 93 kb]   (15926 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.