دوره 21، شماره 82 - ( خرداد و تیر 1390 )                   جلد 21 شماره 82 صفحات 16-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (28781 مشاهده)
سابقه و هدف : کارسینوم معده دومین علت مهم مرگ ناشی از سرطان در دنیا بوده و بروز آن تفاوت قابل توجهی از نظر جغرافیایی دارد. فاکتورهای اتیولوژیک متعددی از قبیل عفونت با ویروس اپشتن بار در پاتوژنز کانسر معده نقش دارند ولی هنوز اطلا عات کافی در مورد پاتوژنز و میزان ارتباط بافتی ویروس اپشتن بار با کانسر معده وجود ندارد. بنابراین شناسایی ژن‌های بیماری زا نقش بسزایی در بهبود پیش‌آگهی بیماران دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط ویروس اپشتن بار و ژن BÂRF-1 کد‌شده توسط آن ویروس در پاتوژنز آدنوکارسینوم معده می‌باشد.
مواد و روش ها : در یک مطالعه تحلیلی از نوع مورد- شاهدی تعداد 200 نمونه مربوط به بلوک‌های پارافینی بیماران مبتلا به کانسر معده همراه با بلوک‌های پارافینی مربوط به افراد غیر مبتلا انتخاب شدند. از بلوک‌های پارافینی پس از استخراج DNÂ، واکنش زنجیره‌ای پلی مراز (PÇR) جهت کشف ژنوم ËBV و تعیین ژن BÂRF-1 با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. بعلاوه درجه تمایز (Grade) و مرحله (Stage) نمونه‌های کانسر معده هم بررسی شدند.
یافته ها : نتایج حاصل از PÇR نشان‌دهنده سه نمونه مثبت از نظر اپشتن بار در گروه مورد بوده و گروه کنترل همه منفی بودند. بنابراین ارتباط آماری معنی‌داری بین گروه مورد و شاهد از نظر این ویروس وجود نداشته است(05/0p>). ژن BÂRF-1 نیز در هر سه نمونه مثبت، منفی بود. 41 درصد موارد سرطان‌ها در درجه یک، 52 درصد موارد در درجه دو و 7 درصد موارد در درجه سه بودند.
استنتاج : نتایج حاصل نشان می‌دهد در منطقه جغرافیایی مورد مطالعه که کانسر معده از شیوع بالایی برخوردار است ویروس اپشتن بار در بروز آدنوکارسینوم معده نقش اندکی دارد.
متن کامل [PDF 350 kb]   (3526 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.