دوره 20، شماره 75 - ( فروردین و اردیبهشت 1389 )                   جلد 20 شماره 75 صفحات 75-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (27681 مشاهده)
سابقه و هدف :نگرش مذهبی و سلامت روان دانشجویان مقوله‌هایی هستند که تحقیقات زیادی را در دنیا به خود اختصاص داده‌اند اگر چه در داخل کشور در زمینه‌های مربوط به سلامت روان دانشجویان مطالعاتی انجام شده است اما در مقوله نگرش مذهبی یافته‌های کمی به چشم می‌خورد به لحاظ اهمیت موضوع تحقیق، بررسی دو مقوله فوق در کنار هم از اهمیت برخوردار می‌باشد. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان نگرش مذهبی و سلامت روان در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران می‌باشد.
مواد و روش ها :پژوهش حاضر به صورت توصیفی طراحی شده است. جامعه مورد مطالعه کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران بوده‌اند ابزار سنجش در این مطالعه، پرسش نامه نگرش سنجش مذهب25 سوالی و پرسشنامه سنجش سلامت روان 28 سوالی (G.H.Q-28) بوده است. نمونه‌گیری بصورت تصادفی ساده انجام شد و در نهایت 222 نفر (86 پسر و 136 دختر) از دانشجویان انتخاب شدند و بین آنها پرسشنامه‌های فوق توزیع و پس از تکمیل پرسشنامه‌ها توسط آنان، اطلاعات استخراج گردید. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از نرم‌افزار SPSS و آزمون آماری t‏-test استفاده شد.
یافته ها :از مجموع تعداد 222نفر 73/38 درصد دختر و 26/61 درصد‌ پسر بودند که میانگین سطح نگرش مذهبی دانشجویان دختر (4/76) در حد عالی و دانشجویان پسر (2/72) در حد خوب ارزیابی شد (01/0p= ) میانگین سطح سلامت روان دانشجویان دختر (4/20) در حد خوب و دانشجویان پسر (8/23) در حد متوسط ارزیابی شد که اختلاف معنی‌داری داشت(02/0p=).
استنتاج :تحلیل نتایج پژوهش نشان داد که میزان نگرش مذهبی و سطح سلامت روان دختران بیشتر از پسران است و توجه به وضعیت اجتماعی و فرهنگی در جهت ارتقاء نگرش مذهبی و سلامت روان پسران ضروری است.
واژه‌های کلیدی: نگرش مذهبی، سلامت روان، دانشجویان
متن کامل [PDF 274 kb]   (7469 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.