چکیده: (5037 مشاهده)
سابقه و هدف: زرد چوبه به سبب خواص بیولوژیکی بیشمار، از دیر باز مورد توجه محققان قرار گرفته است. هدف از این پژوهش مقایسه برخی خواص ضد سرطانی و آنتیاکسیدانی عصارههای زرد چوبه بر روی سلولهای Caco-2 سرطان روده و بررسی شکست DNA توسط عصارهها میباشد.
مواد و روشها: به منظور بررسی خواص سیتوتوکسیسیتی، آنتیاکسیدانی و شکستDNA ، عصارههای زرد چوبه به سه روش ماسراسیون، اولتراسونیک و سوکسله تهیه گردید. اثر این عصارهها وکورکومین بر روی سلولهای Caco-2 سرطان روده به وسیله آزمونهای MTT و NBT مورد بررسی قرار گرفت. سپس به منظور بررسی شکست DNA توسط نمونه کورکومین و عصارهها، آزمون DNA-Binding انجام گرفت.
یافتهها: نتایج به دست آمده از روش MTT نشان داد که کمترین بقا سلولهای تیمار شده، مربوط به عصاره استخراجی با دو حلال هگزان و اتانول میباشد. بیشترین میزان کاهش درصد رادیکالهای آزاد به روش NBT مربوط به عصارههای ماسراسیون، اولترا سونیک و استخراج با دو حلال هگزان و اتانول است. و نتایج حاصل از بررسی آزمون DNA-Binding نشان دادکه عصاره اولتراسونیک بیشترین تاثیر را بر قطعه قطعه شدن DNA دارد.
استنتاج: بررسیهای انجام شده نشان میدهد که عصارههای مختلف در زرد چوبه به تنهایی و یا همراه با داروهای شیمیایی ضد سرطان میتواند راهکاری نوین برای درمان سرطان باشد. عصاره استخراجی با دو حلال هگزان و اتانول زرد چوبه پتانسیل بالایی در توسعه داروهای مدرن دارد و میتواند به عنوان یک منبع مفید از ترکیبات جدید پیشرو یا فارماکوفورها معرفی گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
فارماکولوژی