دوره 27، شماره 156 - ( دی 1396 )                   جلد 27 شماره 156 صفحات 176-166 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emamjomeh M M, Safari Varyani A, Alijani M H, Haj Aziman Y, Tari K. Effect of Temperature and Pressure on Removal of Fluoride from Groundwater Using Nanofiltration. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (156) :166-176
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9789-fa.html
امام جمعه محمد مهدی، صفری واریانی علی، علیجانی محمد حسین، حاج عظیمان یگانه، تاری کامران. بررسی اثر پارامترهای فشار و دما بر حذف فلوراید از آب های زیر زمینی با استفاده از فرایند نانوفیلتراسیون. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (156) :166-176

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9789-fa.html


چکیده:   (4748 مشاهده)

سابقه و هدف: فلوراید از آلاینده‌های معدنی مهم در آب‌های زیرزمینی می‌باشد که دریافت طولانی مدت غلظت‌های بیش از حداکثر مجاز آن باعث فلوئوروزیس دندانی، اسکلتی و غیر اسکلتی می‌شود. از این رو، تصفیه آب با راندمان بسیار بالا برای پایین آوردن غلظت فلوراید در آب‌های زیرزمینی تا حد ایمن به عنوان یک چالش برای جامعه علمی شناخته شده است. این مطالعه نیز با هدف ارزیابی فرآیند نانوفیلتراسیون در حذف فلوراید از آب‌های زیر زمینی و اثر پارامترهای فشار و دما بر راندمان حذف انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از پایلوت نانوفیلتراسیون با استفاده از غشای FILMTEC-NF90-4040 جهت فلوئورزدایی از آب‌های زیرزمینی صورت گرفت. غلظت فلوراید آب خام ورودی بین 50/1 تا 17/2 میلی‌گرم در لیتر و فشار و دماهای مورد بررسی به ترتیب از 4 تا 12 بار و 10 تا 30 درجه سانتی‌گراد بود. اندازه‌گیری یون فلوراید به وسیله اسپکتروفتومتری و با استفاده از روش استاندارد اسپادنزصورت پذیرفت.
یافتهها: نتایج به دست آمده نشان داد که کمترین و بیشترین راندمان در حذف فلوراید به ترتیب 30 و 70 درصد بود. همچنین مشاهده شد که افزایش فشار و دما، راندمان و میزان دبی تراوش یافته از غشاء را افزایش میدهد. غلظت فلوراید نیز در تمامی نمونههای پساب تصفیه شده کمتر از حد استاندارد مجاز بود.
استنتاج: این پژوهش نشان داد که نانوفیلتراسیون دارای راندمان مطلوبی در حذف یون فلوراید از آبهای زیرزمینی میباشد. همچنین دما و فشار بهره برداری از پارامترهای اثرگذار بر عملکرد این فرآیند بود و افزایش مقادیر آنها باعث افزایش بهرهوری حذف یون فلوراید توسط نانوفیلتراسیون میشود.

متن کامل [PDF 406 kb]   (1492 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb