دوره 20، شماره 76 - ( خرداد و تیر 1389 )                   جلد 20 شماره 76 صفحات 7-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadyan M, Sepehr P. Design of cool spot and assessment of its effect on WBGT index among furnace workers’ position in Shimi Madani industry in Hamadan . J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (76) :2-7
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-984-fa.html
محمدیان محمود، سپهر پروین. طراحی اتاقک خنک و تاثیر آن بر شاخص تنش گرمایی در موضع کاری کارگران کوره در کارخانه شیمی معدنی همدان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (76) :2-7

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-984-fa.html


چکیده:   (11820 مشاهده)
سابقه و هدف : گرما نوعی انرژی است که در طی فرآیندهای صنعتی در بسیاری از محیط‌های کاری تولید می‌شود و کارگرانی که به نحوی در مواجهه با گرما هستند ممکن است در معرض تنش‌های ناشی از آن قرار گیرند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ایجاد اتاقک خنک بر کاهش میانگین دمای تابشی و شاخص تنش گرمایی برای کارگران در مواجهه با گرما در قسمت کوره بود.
مواد و روش ها : برای تعیین میزان تنش گرمایی در محیط کار کوره، میانگین دمای تابشی و شاخص تنش گرمایی در محیط کار تعیین گردید. سپس یک اتاقک خنک مناسب برای محیط طراحی و ساخته شد. برای مطالعه تاثیر اتاقک خنک بر کنترل تنش گرمایی در محیط کار، بطور همزمان میانگین دمای تابشی و شاخص تنش گرمایی در داخل و خارج اتاقک اندازه‌گیری و مقایسه شد.
یافته ها : میانگین دمای تابشی (◦c 8/43) در موضع کاری کارگران زیاد و شاخص تنش گرمایی (◦c 5/29) بیش از حد آستانه مجاز توصیه شده بود. با استفاده از عایق‌های دو جداره یک اتاقک خنک طراحی و ساخته شد. اندازه‌گیری میانگین گرما در داخل و خارج اتاقک نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین میانگین تنش گرمایی در داخل و خارج اتاقک وجود دارد (◦c 8/22 در برابر ◦c 6/29). همچنین میانگین دمای تابشی بطور معنی‌داری در داخل اتاقک کمتر از خارج اتاقک بود (◦c 6/28 در برابر ◦c 8/43).
استنتاج : کارگران شاغل در قسمت کوره در معرض تنش‌های گرمایی هستند و طراحی اتاقک مناسب یک روش کنترل مهندسی مناسب و قابل انجام برای کاهش تنش گرمایی در محیط کار مورد مطالعه است. این روش می‌تواند برای کنترل چنین محیط‌های کاری که کارگران آن‌ها در معرض تنش‌های گرمایی ناشی از گرمای تابشی و جابجایی هستند مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: تنش گرمایی، اتاقک خنک، کوره
متن کامل [PDF 269 kb]   (3198 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb