Journal of Mazandaran University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
J Mazandaran Univ Med Sci
Medical Sciences
http://jmums.mazums.ac.ir
1
admin
1735-9260
1735-9279
fa
jalali
1394
4
1
gregorian
2015
7
1
25
126
online
1
fulltext
fa
بررسی آلودگی شیرینی های خامه ای به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در قنادیهای گرگان
A Study on Staphylococcus aureus and Bacillus Cereus Contamination in Pastry Products in Gorgan
بهداشت محیط زیست
Environmental Health
گزارش کوتاه
Brief Report
سابقه و هدف: فرآوردههای قنادی بخش مهمی از تولیدات غذایی کشور را تشکیل می دهند. با در نظر گرفتن میزان بالای مصرف و هم چنین احتمال آلودگی این فرآوردهها این مطالعه با هدف بررسی آلودگی شیرینیهای خامهای به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس انجام گرفته است.
مواد و روشها: در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر تعداد 945 نمونه شیرینی خامه ای (ژله ای، میوه ای و ساده) به صورت کاملاً تصادفی انتخاب شدند. آزمونهای میکروبی طبق استاندارد ملی ایران انجام و دادهها با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که بیشترین آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در تابستان مربوط به شیرینیهای خامهای نوع میوهای با 19درصد بوده است. اختلاف آماری معنیداری بین نسبت شیرینیهای خامهای آلوده در فصول مختلف مشاهده نشد (05/0> p).
استنتاج: میزان آلودگی شیرینیهای خامهای به باکتریها نسبتاً قابل توجه بوده است لذا رعایت بهداشت فردی و محیط ضروری به نظر میرسد.
Background and purpose: Pastry products are an important part of food products in Iran. They are highly consumed now and there is high risk of bacterial contamination in these products. The present study investigated bacterial contamination of creamy pastries with Staphylococcus aureus and Bacillus cereus.
Materials and methods: A total of 945 pastry cream (jelly, fruit and plain) samples were randomly taken. All samples were tested according to Iran national standards for microbial tests and data was analyzed in SPSS V.18.
Results: The highest level of contamination was found to be with Staphylococcus aureus in summer in pastries with fruit cream (19%). No significant difference was observed in contamination of pastry cream (jelly, fruity and plain) in different seasons (P≥0.05).
Conclusion: High level of bacterial contamination in pastry cream calls for more personal and workplace hygiene.
شیرینیهای خامهای, استافیلوکوس اورئوس, باسیلوس اورئوس, گرگان
Cream pastries, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Gorgan
143
147
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4333-74&slc_lang=fa&sid=1
Ali
Zafarzadeh
علی
ظفر زاده
alizafarzadeh@yahoo.com
100319475328460051022
100319475328460051022
Yes
Assistant Professor, Environmental Health Research Center, Department of Environmental Health, Faculty of Health, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
استادیار، گروه بهداشت محیط، مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
Ayeh
Mahfoozi
آیه
محفوظی
100319475328460051023
100319475328460051023
No
MSc in Microbiology, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران