Journal of Mazandaran University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
J Mazandaran Univ Med Sci
Medical Sciences
http://jmums.mazums.ac.ir
1
admin
1735-9260
1735-9279
fa
jalali
1395
5
1
gregorian
2016
8
1
26
139
online
1
fulltext
fa
بررسی اثرات ضد قارچی پوشش خوراکی حاوی مانوپروتئین مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر رشد آسپرژیلوس فلاووس در مغز پسته
Antifungal Properties of Gelatin-based Coating Containing Mannoprotein from Saccharomyces Cerevisiae on Aspergillus flavus Growth in Pistachio
بیوتکنولوژی
Biotechnology
مروری
Review
<p dir="RTL">سابقه و هدف: مانوپروتئین موجود در دیواره سلولی مخمر ساکارومیسس یک ترکیب گلیکوپروتئینی است که دارای خواص ضدمیکروبی و آنتیتوکسینی است. در این مطالعه اثرات ضدقارچی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین حاوی مانوپروتئین (مانان) مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر رشد آسپرژیلوس و اثر مهارکنندگی آن بر روی مغز پسته بررسی شد.</p>
<p dir="RTL">مواد و روشها: اثرات ضد قارچی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین حاوی مانوپروتئین (مانان) مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر آسپرژیلوس فلاووس (<span dir="LTR">PTCC 5004</span>) به روش رقت سازی متوالی لولهای و پلیت و نیز انتشار در چاهک اندازهگیری و اثر مهار کنندگی آن بر روی مغز پسته ارزیابی گردید.</p>
<p dir="RTL">یافتهها: نتایج نشان داد که پوشش ژلاتینی حاوی مانان اثر مهارکنندگی بر رشد آسپرژیلوس فلاووس دارد. کم ترین غلظت مهارکنندگی (<span dir="LTR">MIC</span>) و کمترین غلظت کشندگی قارچ (<span dir="LTR">MFC</span>) برای مانان به ترتیب برابر 005/0 و 01/0 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد.</p>
<p dir="RTL">استنتاج: کاربرد پوشش ژلاتینی حاوی مانان بر روی مغز پسته سبب تعویق و کاهش رشد آسپرژیلوس فلاووس گردید. با توجه به نتایج به دست آمده، از این پوشش فعال میتوان برای نگهداری مواد غذایی از جمله پسته در جهت کاهش رشد آسپرژیلوس فلاووس و نهایتاً کاهش مقدار تولید آفلاتوکسین استفاده نمود.</p>
<p><strong>Background and purpose: </strong>Mannoprotein in the cell wall of <em>Saccharomyces cerevisiae </em>is a glycoprotein with antimicrobial and antitoxin effects. In this research antifungal properties of gelatin based edible coating containing<em> Saccharomyces cerevisiae</em> mannoprotein were tested against<em> Aspergillus flavus </em>growth and the inhibitory effect on pistachio kernel.</p>
<p><strong>Materials and methods: </strong>Antifungal properties of gelatin based edible coating containing<em> Saccharomyces cerevisiae</em> mannoprotein against <em>Aspergillus flavus </em>(PTCC 5004) were evaluated employing Serial Dilution (in plate and tube), Agar-well diffusion methods and inhibitory effects in coating of the pistachio kernels.</p>
<p><strong>Results: </strong>Gelatin-based coating containing mannoprotein showed to have inhibitory effects against<em> Aspergillus flavus </em>growth<em>. </em>MIC and MFC values for mannoprotein were 0.005 and 0.01 µg/ml, respectively<em>.</em></p>
<p><strong>Conclusion:</strong> The application of gelatin based edible coating containing mannan delayed and reduced <em>Aspergillus flavus </em>growth. In this regard, this active coating could be applied in preservation and storing of foods such as pistachio to reduce <em>Aspergillus flavus</em> growth and eventually diminution of aflatoxin.</p>
<p></p>
آسپرژیلوس فلاووس, مانوپروتئین, پسته, MIC, MFC1
Aspergillus flavus, mannoprotein, MIC, MFC, pistachio
93
102
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-312&slc_lang=fa&sid=1
Anna
Abdolshahi
آنا
عبدالشاهی
100319475328460085423
100319475328460085423
No
PhD Student in Food Microbiology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشجوی دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
Farideh
Tabatabaiee Yazdi
فریده
طباطبایی یزدی
tabatabai@um.ac.ir
100319475328460085424
100319475328460085424
Yes
2 Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
Ali Akbar
Shabani
علی اکبر
شعبانی
100319475328460085425
100319475328460085425
No
Associate Professor, Department of Biotechnology, Center for Biotechnology Research, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran
استادیار، گروه بیوتکنولوژی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
Seyed Ali
Mortazavi
سید علی
مرتضوی
100319475328460085426
100319475328460085426
No
2 Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
Abdolreza
Mohammadi Nafchi
عبدالرضا
محمدی نافچی
100319475328460085427
100319475328460085427
No
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Damghan Branch, Damghan, Iran
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران