Journal of Mazandaran University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
J Mazandaran Univ Med Sci
Medical Sciences
http://jmums.mazums.ac.ir
1
admin
1735-9260
1735-9279
fa
jalali
1396
7
1
gregorian
2017
10
1
27
153
online
1
fulltext
fa
ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی ماشک معمولی(Vicia hirsuta)، اهمیت روش استخراج
Evaluation of Antioxidant Activity of Vicia hirsuta and the Effect of Extraction Method
فارماکوگنوزی(تهیه دارو از منابع طبیعی)
Pharmacognosy
گزارش کوتاه
Brief Report
<p dir="RTL"><span style="letter-spacing:-.1pt;"><span style="font-family:b koodak;">سابقه</span></span><span style="letter-spacing:-.1pt;"><span style="font-family:b koodak;"> و هدف:</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> جنس </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:10.0pt;">Vicia (Papilionaceae)</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> دارای 45 گونه در ایران است. این تحقیق به</span></span><span style="font-family:b zar;"></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">منظور بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی، فلاونوئیدی و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی گیاه ماشک معمولی </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:10.0pt;">V. hirsuta</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> طراحی شده است.</span></span><br>
<span style="letter-spacing:-.1pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;">مواد و روش</span></span></span><span style="letter-spacing:-.1pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></span><span style="letter-spacing:-.1pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;">ها:</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">در این مطالعه تجربی، کارایی سه روش استخراج خیساندن، سوکسله و اولتراسونیک، به</span></span><span style="font-family:b zar;"><span style="color:black;">منظور استخراج مواد آنتی اکسیدان مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت آنتی</span><span style="color:black;">اکسیدانی با چهار روش مورد ارزیابی قرار گرفت. محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی نیز اندازه</span><span style="color:black;">گیری شد. داده ها با نرم افزار گراف پد پریسم 5 آنالیز شد.</span></span><br>
<span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b koodak;">یافته</span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;"></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b koodak;">ها: </span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">عصاره سوکسله بالاترین میزان تام فنلی و فلاونوئیدی را داشت. در به دام اندازی رادیکال </span></span><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-size:10.0pt;">DPPH</span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;"> همین عصاره بالاترین فعالیت را نشان داد که اختلاف معنی</span></span><span style="font-family:b zar;"></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">داری با سایر عصاره</span></span><span style="font-family:b zar;"></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">ها داشت (01/0 </span></span><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-size:10.0pt;">p<</span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">). این عصاره بهترین فعالیت را در به دام</span></span><span style="font-family:b zar;"></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">اندازی رادیکال آزاد نیتریک اکساید از خود نشان داد </span></span><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-size:10.0pt;">µg/ml</span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;"> 1/9 </span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;">±</span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;"> 4/377 =</span></span><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-size:10.0pt;">IC<sub>50</sub></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">. در تست احیا کنندگی، عصاره</span></span><span style="font-family:b zar;"></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">ها اثر مشابهی نشان دادند (05/0</span></span><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-size:10.0pt;"> p></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">). در تست شلاته</span></span><span style="font-family:b zar;"></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">کنندگی آهن، روش خیساندن بالاترین فعالیت را نشان داد.</span></span><br>
<span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b koodak;">استنتاج:</span></span> <span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">روش استخراج تاثیر زیادی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی دارد. روش سوکسله به</span></span><span style="font-family:b zar;"></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">عنوان مناسب</span></span><span style="font-family:b zar;"></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">ترین روش انتخاب شد.</span></span><br>
</p>
<p><strong>Background and purpose:</strong> The genus Vicia (Papilionaceae) contains 45 species in Iran. This investigation was designed to study the impact of extraction methods on total phenolic and flavonoid contents and antioxidant activities of <em>V. hirsuta </em>aerial parts.<br>
<strong>Materials and methods:</strong> In this experimental study the efficiencies of three extraction methods i.e. Maceration, Soxhlet, and ultrasonically assisted extraction were evaluated for the extraction of antioxidants. Antioxidant activities were investigated by four different methods. The total phenolic and flavonoid contents were also determined. Data analysis was done in GraphPad Prism 5.<br>
<strong>Results:</strong> Soxhlet extract showed highest amount of phenolic and flavonoids contents. In DPPH radical scavenging activity, soxhlet extract had a higher activity which was significantly different from other extracts (P<0.01). This extract had higher nitric oxide radical scavenging activity (377.4±9.1 µg ml<sup>-1</sup>), too. In reducing power assay, all extracts showed the same activity (P> 0.05). In iron chelating activity, maceration extract had the highest activity.<br>
<strong>Conclusion:</strong> Extraction methods significantly affect antioxidant capacities and total phenolic and flavonoid contents. Soxhlet assisted extraction was chosen as the most efficient method.</p>
آنتی اکسیدان, فنل, فلاونوئید, ماشک
antioxidant, phenolics, flavonoids, Vicia
123
128
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-153-16&slc_lang=fa&sid=1
Samira
Montahaedargah
سمیرا
منتهای درگاه
zadeh20@yahoo.com
100319475328460081654
100319475328460081654
No
کارشناسی ارشد رشته فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران
Pezhman
Moradi
پژمان
مرادی
zadeh20585@gmail.com
100319475328460081655
100319475328460081655
No
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران
Mohammad Ali
Ebrahimzadeh
محمد علی
ابراهیم زاده
zadeh20@gmail.com
100319475328460081656
100319475328460081656
Yes
استاد، گروه شیمی دارویی، مرکز تحقیقات علوم داروئی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران