اسمعیلی روانبخش، احمدی فضل ا...، محمدی عیسی، تیرگری سراج عبدالحکیم. حمایت: اصلی ترین نیاز بیماران مبتلا به سرطان در زمان مواجهه با تشخیص بیماری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (89) :21-30
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1056-fa.html
چکیده: (13694 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان یکی از بیماریهای شایع و در حال گسترش میباشد. بهطوری که آمارها نشان میدهد در منطقه مدیترانه شرقی و ایران، میزان بروز آن در حال افزایش است. لذا با توجه به افزایش تعداد بیماران سرطانی و ماهیت تهدید کنندگی آن و مشکلاتی که برای بیماران و خانوادهها ایجاد مینماید، لزوم شناخت و درک نیازها و مشکلات بیماران بهخصوص پس از مواجهه با تشخیص سرطان بسیار مهم و با اهمیت است و درک خواستههای بیماران به برخورد مناسب با آنها کمک مینماید. این مطالعه با هدف تبیین درک بیماران مبتلا به سرطان از نیازهای آنان در بیمارانی که در مرحله تشخیص بیماری قرار دارند، انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر با رویکرد کیفی و به روش تحلیل محتوی انجام شد. مشارکتکنندگان 19 نفر بیمار، پزشک، پرستار و بستگان درجه یک بیماران بودند که از بین مراجعین به بخش اونکولوژی، کلینیک فوق تخصصی سرطان و یکی از مراکز امداد بیماران سرطانی انتخاب شدند. نمونهگیری به صورت مبتنی بر هدف شروع و تا اشباع دادهها ادامه یافت. برای جمعآوری دادهها از مصاحبه و یادداشتهای عرصه استفاده شد. تمام مصاحبهها ضبط و سپس کلمه به کلمه دستنویس شدند.
یافتهها: از 565 کد اولیه به دست آمده، با تحلیل داده ها چهار طبقه شامل پشتیبانی توسط خانواده و اطرافیان، ارتباط مؤثر کارکنان درمانی، کمک سازمانهای امدادرسان و ضرورت اطلاعرسانی و آماده سازی بیمار استخراج شد. درونمایه مشترک طبقات حمایت بود که اصلیترین نیاز بیماران مبتلا به سرطان تشخیص داده شد.
استنتاج: یافتههای تحقیق نشان داد بیماران مبتلا به سرطان نیازهای زیادی پس از مواجهه با تشخیص و بیماری سرطان دارند که اولاً شناخت و درک آنها توسط کارکنان بالینی و سیاستگزاران بهداشتی و درمانی و ثانیاً ضرورت حمایت همه جانبه از این بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
پرستاری