Ghasemian R, Davoodi L, Majani S. Epidemiological Study of Influenza Among Cardiovascular Diseases Patients Hospitalized in Mazandaran Heart Center. J Mazandaran Univ Med Sci 2024; 34 (232) :144-154
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15766-fa.html
قاسمیان رویا، داودی لطف الله، ماجانی سارا. بررسی اپیدمیولوژیک آنفلوانزا در بیماران قلبی و عروقی بستری در مرکز قلب مازندران (1396-1398). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1403; 34 (232) :144-154
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15766-fa.html
چکیده: (1118 مشاهده)
سابقه و هدف: ویروس آنفلوانزا در سطح جهان پراکنده است و هر ساله همهگیریهایی با شدتهای مختلف ایجاد میکند. مرگ و میر ناشی از بیماری آنفلوانزا در بیماران قلبی عروقی شایعتر از سایر بیماریهای مزمن میباشد. توجه به این امر در پیشگیری از بیماری و عوارض ناشی از آن در کودکان و بزرگسالان مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی بسیار مهم میباشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک موارد بستری شده ناشی از آنفلوانزا در بیماران قلبی عروقی و تاثیر آن بر سلامت این بیماران در مرکز قلب مازندران انجام پذیرفت.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است، که بر روی بیمارانی که طی سالهای 1396 تا 1398در مرکز قلب مازندران بستری شدند، انجام شدهاست. همه بیمارانی که با تشخیص اولیه و نهایی آنفلوانزا بستری شده و درمان با داروی تامیفلو برایشان شروع شده بوده، وارد مطالعه شدند. از آنجاییکه تست PCR برای همه این بیماران در دسترس نبود و با استناد به ارزش تشخیص بالینی بر اساس علایم و یافتههای آزمایشگاهی اولیه در زمان اپیدمی، علاوه بر موارد PCR مثبت موارد با تشخیص بالینی هم وارد مطالعه شدند. کلیه تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه 113 بیمار با میانگین سنی و انحراف معیار 0/15±3/63 مورد بررسی قرار گرفتند. در بین این بیماران، بیشترین فراوانی سابقه بیماریهای قلب و عروق مربوط به نارسایی احتقانی قلب (35٫4 درصد) و آنژیوپلاستی (29٫2 درصد) و کمترین فراوانی نیز مربوط به تعویض دریچه (0/8درصد) بود. رابطه با سایر بیماریهای زمینهای، بیشترین فراوانی مربوط به پرفشاری خون (5/65 درصد)، دیابت ملیتوس (6/41 درصد)، هایپرلیپیدمی (0/31 درصد) و کمترین فراوانی مربوط به اختلالات تیروئیدی (7/2 درصد) بود. همچنین 9/31 درصد بیماران همزمان به دیابت و فشارخون و 8/16 درصد به دیابت و هایپرلیپیدمی مبتلا بودند. بررسی علائم و نشانههای بیماری آنفلوانزا در بین بیماران نیز نشان داد که بیشترین فراوانی مربوط به تب (1/76 درصد)، خلط (4/66 درصد)، سرفه (6/64 درصد)، تنگی نفس (1/61 درصد) و میالژی (8/54 درصد) و کمترین فراوانی نیز مربوط به اسهال (3/5 درصد) بود. فقط 7 درصد بیماران سابقهای از واکسیناسیون آنفولانزا در سال اخیر را داشتند. در گزارش رادیوگرافی 7/25 درصد بیماران افزایش ضخامت برونشیال و7/17 درصد پنومونی مشاهده گردید. در نهایت، 3/82 درصد از بیماران پس از بهبودی کامل ترخیص شدند. همچنین فقط 12 مورد (6/10 درصد) از بیماران دچار مرگ شدند. از بیم موارد منجر به مرگ شایعترین نوع بیماری قلبی عروقی، نارسایی قلبی بود.
استنتاج: نتایج بهدست آمده در این مطالعه نشان داد که علایم بیماری آنفولانزا در بیماران قلبی مشابه سایر بیماران است و نوع بیماری زمینهای تاثیری در نحوه بروز بیماری و تظاهرات اولیه ندارد ولی در ادامه سیر بیماری، تداوم علایم و پیشرفت به سوی فراوانی درگیری ریوی در این بیماران بیشتر بوده است. بیشترین موارد مرگ ذر مبتلایان به نارسایی قلبی بوده و این موضوع اهمیت پایبندی این بیماران به واکسن آنفولانزا را گوشزد میکند. متاسفانه نتایج مطالعه حاکی از پایبندی ناچیز این جمعیت پر خطر به واکسیناسیون آنفولانزا و پنوموکوک بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
عفوني