دوره 31، شماره 205 - ( بهمن 1400 )                   جلد 31 شماره 205 صفحات 114-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shorofi S A, Jafari H, Babaei R, Darvishi-Khezri H, Moghadasifar I, Arbon P. Awareness and Preparedness of Nurses against Novel Coronavirus in Referral Centers of Mazandaran University of Medical Sciences, 2020. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (205) :109-114
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17439-fa.html
شروفی افشین، جعفری هدایت، بابایی ربابه، درویشی خضری هادی، مقدسی فر ایمان، اربن پل. ارزیابی آگاهی و آمادگی کارکنان پرستاری در برابر کرونا ویروس جدید در مراکز منتخب دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1399. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (205) :109-114

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17439-fa.html


چکیده:   (1805 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به نقش مهم بیمارستانها در مدیریت بحران در جامعه، این مطالعه با هدف، ارزیابی آگاهی و آمادگی کارکنان پرستاری در مقابل کرونا ویروس جدید انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1399 در مراکز منتخب دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام گرفت که طی آن 142 نفر از کارکنان پرستاری مراکز آموزشی درمانی از طریق سرشماری وارد مطالعه شدند. جمع‌آوری دادهها با استفاده از یک پرسشنامه انجام گرفت.
یافتهها: در این مطالعه، کارکنان بیمارستانی در زمینهی روشهای پیشگیری یا رفتارهای محافظتی در مقابل انتقال ویروس از بیماران مشکوک به کووید-19 (73 درصد)، تست‌های تشخیصی بیماری (38/8 درصد) و آشنایی با علایم شایع در تشخیص بیماران آلوده به کووید-19 (38/8 درصد) از اطلاعات مطلوبی برخوردار بودند، ولی آن‌ها در زمینه شرکت در کلاس‌های آموزشی بیمارستانی (66 درصد)، آمادگی لازم برای مدیریت شیوع ناگهانی کرونا ویروس جدید (44 درصد)، اعتماد به نفس لازم برای رسیدگی به بیماران مشکوک به کووید-19 (50 درصد) و رضایت از تجهیزات و لوازم حفاظت فردی برای مقابله با ویروس کووید-19 (37 درصد) در سطح مطلوبی قرار نداشتند.
استنتاج: نتایج مطالعه نشان داد که آگاهی و آمادگی لازم در برخی زمینهها برای مدیریت بحران ناشی از پاندمی کووید-19 وجود ندارد.
متن کامل [PDF 762 kb]   (656 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb