Noori T, Ahmadi M, Bahaadinbeigy K, Mehraeen E. Deliveryof TelementalHealth-care Services to Veteransin Selected Countries:A ComparativeStudy. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (126) :134-138
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5926-fa.html
نوری طیبه، احمدی مریم، بهاء الدین بیگی کامبیز، مهرآیین اسماعیل. مطالعه تطبیقی ارائه خدمات سلامت روان از راه دور به نظامیان در کشورهای منتخب. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (126) :134-138
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5926-fa.html
چکیده: (6592 مشاهده)
سابقه و هدف: در سالهای اخیر به منظور بهبود دسترسی سربازان و نظامیان به مراقبتهای بهداشتی درمانی تخصصی، برنامههای پزشکی از راه دور متعددی توسط سازمانهای نظامی پیاده سازی و مورد ارزیابی قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر مقایسه ارائه خدمات سلامت روان از راه دور به نظامیان در کشورهای منتخب بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر به روش توصیفی- تطبیقی و در سال 1392 انجام شد. در این پژوهش الزامات خدمات سلامت روان از راه دور نظامیان در کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا و ایران مقایسه گردید. گردآوری دادهها از طریق جستجوی منابع کتابخانهای، نشریات و سایت های معتبر از جمله سایت وزارت امور کهنه سربازان آمریکا و تحلیل آنها از طریق جداول تطبیقی صورت گرفت.
یافتهها: کشورهای آمریکا، استرالیا و کانادا به شکل اصولی و منظم از فنآوری سلامت روان از راه دور جهت ارائه خدمات متنوع بهداشت روان به نظامیان خود بهره گرفتهاند. در ایران هیچ فعالیت عملی و موثری جهت استفاده از قابلیتهای این فنآوری انجام نگرفته است و تنها، فنآوری تلفن موسوم به صدای مشاور جهت ارائه خدمات روانشناسی به نظامیان به کار گرفته شده است.
استنتاج: با توجه به تجربه موفق سایر کشورها در به کارگیری خدمات سلامت روان از راه دور به نظر میرسد برنامههای سلامت روان از راه دور سبب افزایش کیفیت ارائه این خدمات و کاهش ارجاعات غیر ضروری نظامیان به مراکز درمانی شود.