سابقه و هدف: به دلیل خطرات بالقوه پسابهای نساجی، از جمله جهش زایی لازم است قبل از تخلیه به محیط، با استفاده از روشهای مؤثر تصفیه شوند. فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته بدلیل تولید رادیکالهای فعال هیدروکسیل قادرند با سرعتی بالاتر از دیگر فرآیندها عمل کرده و کارائی حذف مواد رنگی از پساب صنایع نساجی را افزایش دهند. این مطالعه با هدف بررسی کارایی فرایند حذف رنگ بر روی نانوکاتالیست UVA/ZnO و UVA/TiO2 انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه در یک راکتور منقطع روی نمونه سنتتیک و واقعی انجام و اثر متغیرهایی نظیر غلظت اولیه رنگزا، غلظت کاتالیست TiO2 & ZnO، زمان و pH و حضور عوامل مداخلهکننده بر کارایی حذف رنگزا بررسی شد. همچنین از دافنیا مگنا جهت آزمون سمیت استفاده شد.
یافتهها: بر اساس نتایج، فرآیند UVA/ZnO با 69 درصد و فرآیندUVA/TiO2 با 5/95 درصد در شرایط بهینه بیشترین درصد حذف رنگزا را داشتهاند. pH بهینه در دو فرایند به ترتیب 9 و 2 بود. مطالعه حاضر نشان دادکه غلظت اولیه رنگزا و COD رابطه معکوسی با درصد حذف رنگزا در دو فرایند دارند (05/0p<، 99/0 r2ZnO= ، 94/0 r2TiO2=). با افزایش کاتالیست و زمان در دو فرایند درصد حذف رنگزا افزایش مییابد. در این تحقیق LC5096 ساعته از 7/96 به 7/44 میلیگرم بر لیترکاهش یافت.
استنتاج: بهطور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد فرایند TiO2/UVAبا بهینه سازی عوامل عملیاتی موثر، کارایی بالایی در رنگبری R.B 86 و کاهش سمیت دارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |