Ënayati-fard R, Saeedi M, Âkbari J, Shafiee V. Investigating the Impacts of the Amount and Type of Polymer on Solid State Physical Stability and Dissolution of Diltiazem Sustained Release Tablets. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 20 (1) :216-226
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-965-fa.html
عنایتی فرد رضا، سعیدی مجید، اکبری جعفر، شفیعی وجیهه. بررسی تأثیر نوع و میزان پلیمر بر پایداری فیزیکی حالت جامد و انحلال قرصهای آهسته رهش دیلتیازم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (1) :216-226
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-965-fa.html
چکیده: (16655 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف: انحلال یک دارو نقش مهمی را در فراهمی زیستی فرآورده ایفاء میکند. هر تغییر در خصوصیات فیزیک و شیمیایی میتواند سبب تغییر در آزادسازی دارو و در نتیجه سبب تغییر در زیست دستیابی دارو گردد. بنابراین برای غلبه بر این تغییرات لازم است که شرایط نگهداری برای حصول آزادسازی مورد نظر از دارو سنجیده شود.
مواد و روشها: قرصهای دیلتیازم به روش کمپرسیون مستقیم و با استفاده از اتیل سلولز و HPMC K4M و با نسبتهای گوناگون تهیه گردیدند. پس از تهیه قرصها و انجام آزمونهای اولیه، قرصها در شرایط مختلف دمایی و رطوبتی به مدت 6 ماه قرار گرفتند. میزان رهش دیلتیازم از فرمولاسیونها بررسی گردید و سپس دادههای حاصل به مدلهای کینتیکی برازش گردیدند. از روش DSC برای تعیین پایداری فیزیکی قرصها و امکان تداخل بین دارو با پلیمر و یا مواد جانبی استفاده شد.
یافتهها: نتایج حاصل از رهش دارو از فرمولاسیونهای مختلف در زمان صفر، سه و شش ماه تفاوت معنیداری را نشان نداد. همچنین با مطالعه ترموگرامهای DSC فرمولاسیونهای فوق، پیک مشخص دیلتیازم در حدود 210 درجه سانتیگراد دیده شد و شکل ترموگرامها تغییری را نشان نداد.
استنتاج: بهطور کلی مطالعات آماری نتایج انحلال نشان داد که قرار دادن قرصهای دیلتیازم تهیه شده به مدت
3 و 6 ماه در در شرایط مختلف تغییرات معنیداری در رهش دارو ایجاد نمینماید. همچنین تغییری در پایداری فیزیکی قرصها دیده نشد.
واژههای کلیدی: دیلتیازم،
پایداری،
رهش
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |