دوره 27، شماره 158 - ( اسفند 1396 )                   جلد 27 شماره 158 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sargazi M, Zal F, Karbalaei N. Effects of Cadmium on Oxidative Stress Markers, and Insulin Secretion and Content in Pancreatic Isolated Islet of Rats . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (158) :1-14
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10236-fa.html
سرگزی مجتبی، زال فاطمه، کربلایی نرگس. اثر کادمیوم بر روی مارکرهای استرس اکسیداتیو، محتوا و ترشح انسولین در جزایر لانگرهانس جدا شده از پانکراس موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (158) :1-14

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10236-fa.html


چکیده:   (4741 مشاهده)

سابقه و هدف: کادمیوم یکی از آلایندههای زیست محیطی و صنعتی بسیار سمی است که به عنوان یک ریسک فاکتور مهم برای ایجاد دیابت شناخته شده است. نشان داده شده است که استرس اکسیداتیو به میزان زیادی با ایجاد دیابت و عوارض ناشی از آن در ارتباط میباشد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تاثیر کادمیوم بر پاسخ استرس اکسیداتیو و عملکرد ترشحی جزایر لانگرهانس پانکراس در موشهای صحرایی میباشد.
مواد و روشها: موشهای نر نژاد Sprague-Dawley در محدوده وزنی 260-230 گرم، به دو گروه کنترل و دریافت کننده کلرید کادمیومی تقسیم شدند. پس از انجام تست تحمل گلوکز داخل صفاقی (IPGTT) در روز 30، در پایان آزمایش پس از بیهوش کردن عمیق حیوانات، پانکراس آنها جهت ایزوله کردن جزایر لانگرهانس جدا گردید و پارامترهای استرس اکسیداتیو، محتوای انسولینی و عملکرد ترشحی جزایر مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: افزایش معنیداری در گلوکز خون و کاهش معنیداری در وزن بدن، انسولین خون، محتوا و ترشح انسولین جزایر پانکراس در پاسخ به غلظتهای مختلف گلوکز در گروه دریافت کننده کادمیوم نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید (05/0p<). یافتههای مربوط به پارامترهای استرس اکسیداتیو نشان داد که کادمیوم منجر به افزایش معنیداری در سطح بافتی MDA و کاهش معنیداری در GSH و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان در بافت پانکراس شد (05/0p<).
استنتاج: این دادهها نشان داد که کادمیوم منجر به افزایش استرس اکسیداتیو در بافت پانکراس گردیده است که میتواند یکی از عوامل موثر در کاهش سنتز و ترشح انسولین در سلولهای بتای پانکراس باشد.

متن کامل [PDF 404 kb]   (2202 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: غدد

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb