سابقه و هدف: تصاویر با کیفیت و دز حداقل، دو هدف مهم انجام فرایند رادیوگرافی است. کیفیت نامناسب تصاویر رادیوگرافی ضمن هدر دادن هزینهها و منابع و عدم تشخیص مناسب، باعث اعمال دز بیهوده وخطرات بالقوهای به بیماران میگردد. در این مطالعه، کیفیت تصاویر رادیوگرافی رایج، با استفاده از شاخصهای استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفتند.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی کیفیت بیش از 1200 تصویر رادیوگرافی از آزمونهای رایج برای افراد بزرگسال در دو بیمارستان ارجاعی و دولتی شهرستان ساری بر اساس شاخصهای کیفی تعریف شده در راهنمای کمیسیون اروپایی و کتاب مرجع اطلس مریل مورد ارزیابی قرار گرفت. این ارزیابی در دوبخش شاخصهای آناتومیک و شاخصهای رادیوگرافیک انجام شد.
یافتهها: میانگین انطباق کیفی در شاخصهای آناتومیک و رادیوگرافیک در دو بیمارستان 8/9 ± 9/71 % میباشد. تیزی لبهها بهعنوان یک شاخص مهم رادیوگرافیک از نقاط قوت تمامی تصاویر رادیوگرافی در دو بیمارستان مورد مطالعه در شهر ساری است. بیشترین انطباق کیفی در هر دو بیمارستان و در هر دو شاخص مربوط به رادیوگرافی از مهرههای کمری میباشد.(3/74% بیمارستان امام و 4/74% بیمارستان بوعلی).
استنتاج: تصاویر رادیوگرافی در دو بیمارستان ارجاعی دولتی شهرستان ساری از کیفیت مطلوبی برخوردار است. دقت در فاز تنفسی بیمار در رادیوگرافی از ریه و انتخاب صحیح میدان تابش در رادیوگرافی از جمجمه انطباق کیفی تصاویر رادیوگرافی با شاخصهای استاندارد را بهطور قابل ملاحظهای افزایش خواهد داد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |