Bahri N, Latifnejad Roudsari R, Azimi Hashemi M. In the Limbo of Fear and Hope": How Iranian Women Perceive Menopause? An Exploratory Qualitative Study
. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (164) :118-136
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10649-fa.html
بحری نرجس، لطیف نژاد رودسری رباب، عظیمی هاشمی مژگان. "در برزخ بیم و امید" : زنان ایرانی در مورد یائسگی چگونه
می اندیشند؟ یک مطالعه اکتشافی کیفی
. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (164) :118-136
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10649-fa.html
چکیده: (4030 مشاهده)
سابقه و هدف: ادراکات و تجربیات زنان از یائسگی به شدت تحت تاثیر زمینه فرهنگی- اجتماعی است که زنان در آن زندگی میکنند. آگاهی از این موضوع به سیاستگزاران سیستم سلامت در تدوین برنامههای مراقبتی مناسب زنان یائسه کمک مینماید. لذا این مطالعه با هدف کشف ادراکات و تجربیات زنان از یائسگی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه کیفی اکتشافی که در فاصله اردیبهشت 1393 تا تیرماه 1395 در شهرهای مشهد و گناباد انجام شد، 27 زن 55-42 ساله مشارکت داشتند. دادهها با استفاده از مصاحبههای عمیق نیمه ساختارمند تا رسیدن به اشباع دادهها جمعآوری گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روش تحلیل محتوای مرسوم گرانهیم و لاندمن با استفاده از نرمافزار MAXQDA 2007 انجام شد.
یافتهها: نتایج تجزیه و تحلیل دادهها یک درونمایه اصلی با عنوان "در برزخ بیم و امید" را پدیدار ساخت که مشتمل بر سه طبقه و 15 زیر طبقه بود. طبقات اصلی شامل احساس رهایی با قطع قاعدگی، دغدغههای همراه با وقوع یائسگی و تفسیرهای دو گانه از یائسگی بودند.
استنتاج: درونمایه اصلی این مطالعه "در برزخ بیم و امید" نشان میدهد که ادراکات و تجربیات زنان نسبت به یائسگی در طیف وسیعی از نگرانی تا احساس آرامش نسبت به پدیده ی یائسگی متغیر است. به نظر میرسد مداخلات مناسب در جهت بهبود نگرش اجتماع نسبت به یائسگی، بتواند بیمها و نگرانیهای زنان در مرحله گذار به یائسگی را کاهش دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
مامائی