دوره 29، شماره 178 - ( آبان 1398 )                   جلد 29 شماره 178 صفحات 126-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khedmati Morasa H, Mahmoudi R, Ghajarbeygi P, Mosavi S, Shahsavari S, Abbasi N et al . Listeria monocytogenes Contamination in Unpasteurized Traditional Cheese Products in Qazvin, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (178) :115-126
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13416-fa.html
خدمتی مرصع هاجر، محمودی رزاق، قجربیگی پیمان، موسوی شقایق، شهسواری سعید، عباسی نرگس و همکاران.. تعیین آلودگی لیستریا مونوسیتوژنز در پنیر های سنتی عرضه شده در شهر قزوین . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (178) :115-126

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13416-fa.html


چکیده:   (6230 مشاهده)
سابقه و هدف: لیستریا مونوسیتوژنز یک میکروارگانیسم پاتوژن ناشی از مواد غذایی و یک تهدید جدی برای سلامت عمومی می‌باشد. لیستریوزیس یکی از مهم‌ترین بیماری‌های عفونی در اروپا و آمریکا محسوب می‌شود. مصرف شیر خام و محصولات لبنی سنتی مانند پنیرها‌ی سنتی می‌تواند یکی از دلایل عمده‌ی لیستریوزیس در افراد باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین آلودگی لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای سنتی عرضه شده در شهر قزوین با استفاده از روش کشت و تأیید نهایی با روش PCR انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه 128 نمونه از پنیرهای سنتی عرضه شده، از پاییز 1396 تا تابستان 1397، بطور تصادفی ازسطح شهر قزوین، خریداری  شد. نمونه‌ها تحت شرایط بهداشتی به آزمایشگاه انتقال داده شده و مورد بررسی قرار‌گرفتند علاوه بر آزمایشات مبتی بر محیط کشت نمونه‌های مثبت جهت تایید نهایی به وسیله روش مولکلولی PCR جهت شناسایی پاتوژن مذکور مورد ارزیابی قرار‌گرفتند.
یافتهها: طبق نتایج به دست آمده 14 نمونه (9/10 درصد) از پنیرهای سنتی از نظر آلودگی به لیستریا مونوسیتوژنز مثبت گزارش شدند. که بیشترین آلودگی در پنیرهای سفید (7 درصد) دیده شد. همچنین بیش ترین آلودگی در فصل تابستان و زمستان (1/3 درصد) گزارش گردید.
استنتاج: حضور لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای سنتی در این مطالعه به اثبات رسیده است، که براساس این نتایج افرادی که از پنیر‌های سنتی استفاده می‌کنند در معرض خطر بالقوه قرار دارند. بنابراین متصدیان امور ایمنی مواد غذایی ایران باید استاندارد موثری را برای بررسی حضور لیستریا درمواد غذایی ایجاد کنند.
 
متن کامل [PDF 676 kb]   (1019 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: صنایع غذایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb