Malmir H, Hasani-Ranjbar S, Soroush A, Hasanzad M, Esmaillzadeh A, Ejtahed H et al . Diet-Microbiota Interactions:
A New Approach to Personalized Nutrition. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :140-151
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15956-fa.html
مالمیر هانیه، حسنی رنجبر شیرین، سروش احمد رضا، حسن زاد ماندانا، اسماعیل زاده احمد، اجتهد هانیه السادات و همکاران.. تعاملات رژیم غذایی-میکروبیوتا: رویکردی نوین به تغذیه فرد محور. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :140-151
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15956-fa.html
چکیده: (1967 مشاهده)
تغذیه فرد محور، رویکرد نوینی در علوم پزشکی میباشد که براساس پروفایل ژنتیکی، نیازهای فردی، شرایط زندگی فرد و متناسب با وضعیت سلامتی و بیماریهای زمینهای آنان است. مطالعات نشان دادهاند که تنها تفاوتهای ژنتیکی افراد توجیهکننده پاسخهای متفاوت افراد نسبت به درمانهای دارویی و رژیمهای تجویزی نمیتواند باشد و عوامل مهم دیگری از جمله میکروبیوتای روده در این امر دخیل اند. بدن انسان میزبان اکوسیستمی فعال و پویا تشکیل شده از تعداد بسیار زیادی میکرواورگانیسم میباشد که ژنومی در حدود ده برابر ژنوم انسانی را تشکیل میدهند و با بدن انسان از طریق متابولیتهای ترشحی از جمله اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و اسیدهای صفراوی ثانویه و محصولات حاصل از تخمیر مانند کینورنین، اندول و مشتقات اندولی، تریپتوفان، سروتونین، هسیتامین و دوپامین تعامل دارند. وزن و میزان متابولیسم بدن و وضعیت سلامت و بیماری فرد در نتیجه ی این تعاملات شکل میگیرد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
ویژه نامه میکروبیوتا