Ejtahed H, Hoseini Tavassol Z, Hasani-Ranjbar S, Soroush A, Siadat S D, Larijani B. Gut Microbiota Composition in Obese and Normal
Weight Adults in Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :12-20
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16051-fa.html
اجتهد هانیه سادات، حسینی توسل زهرا، حسنی رنجبر شیرین، سروش احمدرضا، سیادت سید داور، لاریجانی باقر. ترکیب میکروبیوتای روده در بزرگسالان ایرانی چاق و با وزن نرمال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :12-20
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16051-fa.html
چکیده: (2348 مشاهده)
سابقه و هدف: شیوع فزاینده چاقی طی دهههای اخیر، آن را به چالش بزرگ سلامت عمومی جهان تبدیل کرده است. شواهد اخیر نشان داده است که میکروبیوتای روده میتواند در کنترل وزن موثر باشد. در این مطالعه مورد شاهدی فراوانی باکتریهای مختلف دستگاه گوارش افراد ایرانی چاق و با وزن نرمال مورد مقایسه قرار گرفت.
مواد و روشها: 30 بزرگسال با وزن نرمال (نمایه توده بدنی در محدوده kg/m25/18 تا kg/m225( و 27 بزرگسال چاق (نمایه توده بدنی مساوی و بالاتر از kg/m230) وارد این مطالعه مورد- شاهدی شدند. بررسی دریافت غذایی (پرسشنامه FFQ)، اندازهگیریهای تنسنجی و جمعآوری نمونههای خون و مدفوع برای آنها انجام گرفت. سپس ترکیب میکروبیوتای روده به روش quantitative real time PCR مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سنی شرکتکنندگان و غلظت قندخون، انسولین ناشتا، شاخص مقاومت انسولینی، غلظت تریگلیسرید و hsCRP در گروه چاق بالاتر از گروه نرمال بود (05/0P<). فراوانی Akkermansia در افراد با وزن نرمال بهطور معنیداری بالاتر از افراد چاق بود (003/0 P=). در مقابل، فراوانی جنسهای Prevotella و Lactobacillus در افراد چاق بالاتر بود، ولی این تفاوتها از لحاظ آماری به سطح معنیداری نرسید (05/0P>).
استنتاج: در این مطالعه فراوانی برخی از جنسهای باکتریایی میکروبیوتای روده میان دو گروه افراد چاق و با وزن نرمال تفاوت معنیداری داشت. این مساله لزوم بررسیهای جمعیتی را برای تایید مشاهدات این مطالعه نشان میدهد. به علاوه، در راستای رسیدن به اهداف پزشکی فردمحور، اطلاعات در مورد ترکیب میکروبیوتای روده میتواند کمککننده باشد.