دوره 30، شماره 193 - ( بهمن 1399 )                   جلد 30 شماره 193 صفحات 199-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaghi Z, Siadat S, Ejtahed H, Shirzad N, Hasani-Ranjbar S, Larijani B. Role of Gut Microbiome in Polycystic Ovary Syndrome. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :181-199
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16072-fa.html
زاغی ذکرا، سیادت سید داور، اجتهد هانیه السادات، شیرزاد نوشین، حسنی رنجبر شیرین، لاریجانی باقر. نقش میکروبیوم روده در سندرم تخمدان پلی کیستیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :181-199

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16072-fa.html


چکیده:   (5498 مشاهده)
 سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) یک اختلال پیچیده متابولیک و غدد درون ریز است که 13-8 درصد از زنان سنین باروری را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. این اختلال معمولاً با اختلالات قاعدگی، ناباروری، چاقی و مقاومت به انسولین همراه است. اگرچه دلیل اصلی این سندرم ناشناخته است، اما محققان طی چند سال اخیر ارتباط بین تغییرات میکروبیوم روده (دیس بیوزیس) را با بسیاری از انواع بیماری‌های غدد درون ریز نشان داده‌اند. لذا این مقاله مروری با هدف درک بهتر نقش میکروبیوم روده در ایجاد و پیشرفت بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک و مکانیسم‌های زمینه‌ساز این بیماری انجام شده است. براساس جمع‌بندی یافته‌های اخیر در مورد نقش میکروبیوتای روده در بروز این بیماری، هرچند هنوز نمی‌توان با قطعیت در این خصوص نتیجه‌گیری کرد اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد با کنترل متابولیک افراد شاید بتوان از بروز PCOS پیشگیری کرد. به منظور ارائه رویکردهای درمانی جدید برای زنان مبتلا به PCOS، روشن شدن مکانیسم‌های احتمالی زمینه‌ای از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعات نشان داده‌اند که اصلاح میکروبیوم روده در زنان مبتلا به PCOS، با استفاده از مداخلات پروبیوتیک، پری‌بیوتیک، سین بیوتیک و روش‌های پیوند میکروبیوتای مدفوع، می‌تواند در بهبود بسیاری از علائم این سندرم و جلوگیری از بروز عوارض بیش‌تر موثر باشد. بنابراین توصیه می‌شود در کنار سایر درمان‌های متداول، تعدیل میکروبیوتای روده هم مورد توجه قرار گیرد. البته به تحقیقات و کاوش بیش‌تری در این زمینه در آینده نیاز می‌باشد.
متن کامل [PDF 418 kb]   (2983 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ویژه نامه میکروبیوتا

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb