دوره 31، شماره 204 - ( دی 1400 )                   جلد 31 شماره 204 صفحات 25-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani N, Delfani S, Soroush S. Cytotoxic Effect and Cell Death Mechanism of Salmonella Typhimurium Protein Fractions on Breast Cancer Cells In Vitro. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (204) :14-25
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16354-fa.html
سلیمانی ندا، دلفانی سمیه، سروش ستاره. ارزیابی اثر سمیت و مکانیسم مرگ سلولی پروتئین ها و عصاره استخراج شده سیتوپلاسمی باکتری سالمونلا تیفی موریوم بر روی سلول های سرطانی پستان در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (204) :14-25

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16354-fa.html


چکیده:   (1075 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان، بعد از بیماریهای قلبی، دومین عامل مرگ و میر در جهان محسوب میشود. از میان سرطان ها، شیوع سرطان پستان در اکثر کشورهای پیشرفته، در حال افزایش است. درمان سریع در مراحل اولیه این بیماری، از عوامل موثر در بهبود بیماران مبتلا به سرطان پستان میباشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر سمیت سلولی و مکانیسم مرگ سلولی پروتئینها و عصاره استخراج شده سیتوپلاسمی باکتری سالمونلا تیفی موریوم بر روی میزان رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی پستان در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از سلولهای سرطانی پستان، رده MCF7 استفاده شد. فرکشن‌های مختلف باکتریایی به روش آمونیوم سولفات تهیه شد. سپس میان کنش میزان اثر سیتوتوکسیسیتی آن بر سلول‌ها با استفاده از تست MTT در زمان‌های 24و 48 ساعت بررسی شد. برای بررسی میزان القای آپوپتوز و نکروز و تعیین نوع مرگ از روش فلوسیتومتری استفاده شد.
یافتهها: بر اساس نتایج تست سیتوتوکسیستی با فرکشن‌های باکتری و رسوب 80 درصد پروتئین‌، در زمان ۲۴ و 48 ساعته، بیش‌ترین میزان اثر کشندگی در زمان 24 ساعت و در لیزات باکتری در غلظت‌ 100 میکروگرم بر میلی‌لیتر و رسوب 80 درصد پروتئین‌، در 40 میکروگرم بر میلی‌لیتر مشاهده شد. در اثر تیمار سلول های سرطانی با لیزات باکتری، میزان القای آپوپتوز 67 درصد، نکروز 7 درصد دیده شد.
استنتاج: پروتئینها و عصاره استخراج شده سیتوپلاسمی باکتریایی سالمونلا تیفی موریوم دارای اثر سمیت و کشندگی زیادی بر سلول‌های سرطانی است. این ترکیب می‌تواند موجب القای آپوپتوز در سلولهای سرطانی گردد. با خالص‌سازی این ترکیبات می‌توانند مسیر جدیدی از مطالعه مکانیسم مرگ سلولی و سیگنالینگ سلولی آن را راهگشایی نمود و پایه ساخت مکمل‌های درمانی در آزمایشگاه مطرح شود.
متن کامل [PDF 617 kb]   (461 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb