دوره 31، شماره 204 - ( دی 1400 )                   جلد 31 شماره 204 صفحات 150-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamali M, Roushan Farzad M, Zolfaghari Z, Saffarrian A, Rahmanian A, Eghbal K, et al . Preventive Effect of Phenytoin Compared to Levatiracetam on Incidence of Seizure in Children with Shunted Hydrocephalus. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (204) :146-150
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17167-fa.html
جمالی محمد، روشن فرزاد مهسا، ذوالفقاری زهرا، صفاریان آرش، رحمانیان عبدالکریک، اقبال کیوان، و همکاران.. مقایسه اثر پیشگیرانه فنی تویین و لوتیراستام بر تشنج بعد از شانت گذاری در کودکان مبتلا به هیدروسفالوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (204) :146-150

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17167-fa.html


چکیده:   (1342 مشاهده)

سابقه و هدف: هیدروسفالوس از بیماریهای شایع کودکی است و تشنج در این بیماران ممکن است به دنبال عمل جراحی شانت رخ دهد. در این مطالعه اثر پیشگیرانه فنیتویین در برابر لوتیراستام در کودکان مبتلا به هیدروسفالوس شانتگذاری شده در یک مرکز ارجاعی بیماریهای جراحی مغزکودکان مقایسه شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه کوهورت ترکیبی (هیستوریکال و آیندهنگر)، تمامی کودکان هیدروسفال زیر 15 سال که طی سالهای 1399-1395 به علت هیدروسفالی تحت کارگذاری شانت ونتریکولوپریتونئال قرار گرفته بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. محل انجام مطالعه بیمارستان نمازی، بیمارستان ارجاعی جراحی مغز و اعصاب کودکان در جنوب غرب ایران بود.
یافتهها: در این مطالعه 74 کودک بیمار در گروه فنیتوئین و 47 نفر در گروه لوتیراستام ارزیابی شدند. میانگین سن و توزیع جنسی کودکان بین گروه فنیتوئین و لوتیراستام (تفاوت معنیداری نداشت (0/753=P) و (0/851=P). در پیگیری‌‌های انجام شده 13 بیمار در گروه لوتیراستام و 10 نفر در گروه فنیتوئین دچار تشنج پس از ترخیص شدند. این تفاوت در رخداد تشنج بین دو گروه از نظر آماری در حد مرزی معنیداری بود (0/046=P).
استنتاج: براساس نتایج این مطالعه فنیتوئین تاثیر بهتری به نسبت لوتیراستام در کنترل تشنج در بیماران با هیدروسفالوس که تحت کارگذاری شانت وننریکولوپریتونئال قرار گرفته بودند دارد و با توجه به شناختهتر بودن ویژگیهای فارماکودینامیک و فارماکوکینتیک میتواند همچنان از داروهای مناسب مورد استفاده برای پیشگیری از تشنج در روزهای اول بعد از شانتگذاری برای کودکان مبتلا به هیدروسفالوس باشد.
متن کامل [PDF 436 kb]   (432 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: جراحي مغز و اعصاب

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb