دوره 17، شماره 57 - ( فروردين 1386 )                   جلد 17 شماره 57 صفحات 17-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yeganeh M, Khojir Yeganeh Rad R. The effect of garlic on coagulation tests. J Mazandaran Univ Med Sci. 2007; 17 (57) :17-24
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-193-fa.html
یگانه محمدعلی، خجیر یگانه راد رضا. بررسی اثر سیر بر آزمون های انعقادی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1386; 17 (57) :17-24

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-193-fa.html


چکیده:   (10969 مشاهده)
سابقه و هدف: در مورد خواص ضد انعقادی سیر گزارش های متعددی وجود دارد. در رابطه با مصرف همزمان آن با وارفارین و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی نیز هشدارهایی داده شده است. در این تحقیق سعی شده تاثیر سیر بر آزمون های انعقادی بررسی گردد تا در صورت اثبات تاثیر سوء بر روند انعقاد، بتوان خصوصا بیماران با مشکلات انعقادی را در مورد چگونگی مصرف سیر، بهتر راهنمایی نمود.
مواد و روش ها : پژوهش به روش کارآزمایی تجربی از نوع مداخله ای روی 50 دانشجوی داوطلب که بر مبنای بررسی پرسشنامه ای انتخاب شده بودند، صورت گرفت و قبل و بعد از خوردن سیر، آزمون های انعقادی شامل زمان سیلان- زمان انعقاد- زمان پروترمبین- زمان ترومبوپلاستین نسبی (Partial-Thromboplastin Time=PTT)- تجمع لخته و شمارش پلاکت ها برای آنها انجام شد. سپس با بهره جویی از نرم افزار SPSS و آزمون t، میانگین نتایج در دو مرحله آزمایش با هم مقایسه و معنی دار بودن اختلافات بررسی شد.
یافته ها : نتایج بررسی روی 30 دانشجوی دختر و 20 دانشجوی پسر با میانگین سنی 21.7 سال نشان داد مصرف خوراکی سیر بر آزمایش های زمان انعقاد- زمان پروترمبین- شمارش پلاکت ها و تجمع لخته تأثیر مهمی ندارد. (p>0.05) اما PTT بعد از خوردن سیر به طور معنی داری افزایش یافت (در مقایسه نمونه های 24 ساعت بعد از غذای فاقد سیر و حاوی سیر P=0.001 و در نمونه های 4 ساعته P=0.012) در مورد زمان سیلان نیز اختلاف معنی داری به صورت افزایش این زمان، 24 ساعت بعد از مصرف سیر دیده شد (P=0.027) ضمنا اختلاف معنی داری بین زنان و مردان در مورد آزمون های فوق وجود نداشت.
استنتاج: پس از خوردن سیر PTT و زمان سیلان به نحو معنی داری افزایش یافت که در نمونه های 24 ساعت بعد از خوردن سیر مشخص تر بود. این نتایج گزارش برخی از محققین در رابطه با مهار فعالیت پلاکتی توسط سیر را تایید می کند و مشخص می نماید که خوردن این گیاه بر روند آزمایش PTT نیز تاثیر سوء می گذارد.
واژه‌های کلیدی: سیر، آزمون های انعقادی، زمان سیلان، PTT
متن کامل [PDF 230 kb]   (2554 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb